Πλήγμα στα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων και προϊόντων - μαϊμού, από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.


Εντοπίστηκαν πάνω από 13.500 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα, καπνού και αθλητικά παπούτσια - μαϊμού, οι δασμοί των οποίων ξεπερνούν τις 44.0000 ευρώ.

Συνελήφθησαν για την υπόθεση 12 Πακιστανοί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του Νόμου Περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα κατά συναυτουργία και Αποδοχή και Διάθεση προιόντων εγκλήματος κατά συναυτουργία.

Σε έφοδο της αστυνομίας εντοπίστηκαν οι 12 Πακιστανοί, που είχαν κρύψει σε έξι διαμερίσματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης 12.870 πακέτα λαθραία τσιγάρα, 1.305 αδασμολόγητες συσκευασίες καπνού, 367 ζευγάρια αθλητικά παπούτσια - μαϊμούδες και 1.820 ευρώ, εισπράξεις από το λαθρεμπόριο.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για τις μετακινήσεις τους και τη μεταφορά των λαθραίων προιόντων.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.