Διαβάστε αναλυτικά τα βασικά θέματα των σημερινών εφημερίδων:


ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Τα πέντε καυτά ερωτήματα
Στην υπόθεση του φρικτού θανάτου του εκδότη της αναφέρεται η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Νάρκη Στουρνάρα στη «λύση» του χρέους»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «νάρκη στη λύση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους βάζει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας, καταθέτοντας μέσω της εφημερίδας «Financial Times» μια πρόταση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των δανειστών, που θα στοιχίσει περί τα 58 δισ. ευρώ στους Έλληνες φορολογουμένους».

ΕΘΝΟΣ: «Ραβασάκια ΟΓΑ σε 667.229 αγρότες»
Η εφημερίδα σημειώνει: «έρχονται τα πρώτα «φουσκωμένα» ειδοποιητήρια για τις νέες εισφορές των αγροτών. Σε εφαρμογή του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου ξεκίνησε η αποστολή σε 667.229 ασφαλισμένους ΟΓΑ των ειδοποιήσεων καταβολής ασφαλιστικών εισφορών β’ εξαμήνου 2015».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Σατανιστικό το έμβλημα» της Πανορθόδοξης
Άνευ σχολίων...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Άγριο πρέσινγκ για χρέη στην εφορία»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «αποστολή ηλεκτρονικών ειδοποιητηρίων ακόμη και σε φορολογούμενους που χρωστούν 30 ευρώ. Τελεσίγραφο ρύθμισης οφειλών η δημοσιοποίησης στοιχείων για όσους χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ. Επίσπευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών περιουσιακών στοιχείων για οφειλέτες άνω των 300.000 ευρώ».

Η ΑΥΓΗ: « «Κούρεμα» και στα πλεονάσματα»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «ειλημμένη απόφαση του Eurogroup χαρακτηρίζει ο Γ. Ντάισελμπλουμ τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν προβλεφθεί στο ελληνικό πρόγραμμα για μετά το 2018 (3,5% του ΑΕΠ), ενώ ο Κλ. Ρέγκλινγκ προαναγγέλλει ότι αύριο θα ληφθεί και η τυπική απόφαση για εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ.»

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Αλονζανφαν»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «η στρογγυλή θεά και η αστυνομοκρατία δεν έκαμψαν τη μαχητικότητα των Γάλλων. Μαζικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα κατά της (αντ)εργατικής μεταρρύθμισης, που προωθούν Φρ. Ολάντ και Μ. Βαλς, από συνδικάτα και φοιτητικές ενώσεις. Επεισόδια στο Παρίσι. Οι Γάλλοι εργαζόμενοι και η νεολαία διεκδικούν και δεν βλέπουν μπάλα».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: « «Στον αέρα» επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχει η κατακόρυφη αύξηση της φορολογίας στις εταιρείες επενδύσεων ακινήτων κρούει η Ελληνική Ενωση Τραπεζών (ΕΕΤ), με επιστολή της προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ρεκόρ προσφοράς στην τράπεζα οφθαλμών
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, «μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες αξιοποιήθηκαν 27 μοσχεύματα, όταν συνήθως γίνονται 75-85 μεταμοσχεύσεις ετησίως. Αυτό αποδεικνύει ότι μέσα σε τρεις εβδομάδες ελήφθη το 1/3 των μοσχευμάτων όλης της χρονιάς. Τις παραπάνω επισημάνσεις κάνει στη "Μ" ο διευθυντής της Α Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, καθηγητής Οφθαλμολογίας Παναγιώτης Οικονομίδης».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Διαφημίζει στο κεφάλαιο τη αντιλαϊκή της πολιτική – στήνει νέα απάτη για το λαό»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «το πώς θα διαφημίσουν τα αντιλαϊκά «επιτεύγματα» που προώθησε και προωθεί η κυβέρνηση, για να καταστήσει τη χώρα «ελκυστικό προορισμό» για κερδοφόρα δραστηριότητα του κεφαλαίου, ήταν το ζήτημα που κυριάρχησε στη χθεσινή, πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής (ΣΕΕΠ), υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στο Μέγαρο Μαξίμου».

ΤΑ ΝΕΑ: «Κόκκινη κάρτα από την κοινωνία»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «την απώλεια στήριξης της κυβέρνησης από την κοινωνία και το βαθύ ρήγμα που υπάρχει ανάμεσά τους καταγράφει δημοσκόπηση της Alco. Το βασικότερο των ευρημάτων είναι ότι οι πολίτες σε ποσοστό 80% θεωρούν την κυβέρνηση ανίκανη να βγάλει τη χώρα από την κρίση, ενώ η κατεδάφιση της εικόνας της έχει περάσει σε ποσοστά κοντά στο 65% και σε όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Έκκληση για εμβολιασμό κατά της μηνιγγίτιδας
«Παρότι οι Έλληνες παιδίατροι θεωρούν τη μηνιγγίτιδα ως ύψιστο κίνδυνο για τα μικρά παιδιά, μόνο τρεις στους 10 γονείς έχουν εμβολιάσει το παιδί τους έναντι της νόσου, με το 94,7% των παιδιάτρων να δηλώνουν ως κυριότερο αποτρεπτικό παράγοντα τη μη ένταξη του εμβολίου στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού Παιδιών και Εφήβων και κατ’ επέκταση τη μη αποζημίωσή του. Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από έρευνα που διεξήχθη σε Έλληνες παιδιάτρους και γονείς από τον επίκουρο καθηγητή Πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κυριάκο Σουλιώτη», γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Τον πίεζαν να γίνει άντρας!
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, αναφερόμενη στο έγκλημα της Γέφυρας, «ο Βασίλης «εξοστρακίζεται» (προφανώς και για τη δική του ασφάλεια) από το χωριό, αφού του απαγορεύτηκε η μετάβαση και διαμονή στη Γέφυρα. Επίσης η επιμέλεια ανατέθηκε στους γονείς, που σημαίνει ότι θα διώκονται εκείνοι για οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά του παιδιού. Τέλος, ανακριτής και εισαγγελέας του επέβαλαν να παρακολουθεί ψυχιατρικό πρόγραμμα σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο».

KONTRANEWS: «Το σκάνε πρώτοι οι πονηροί Άγγλοι»
Η εφημερίδα γράφει ότι «οι πονηροί Άγγλοι, που τυχαίνει να είναι και οι μεγάλοι νικητές του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, το σκάνε πρώτοι απ’ το… φρενοκομείο που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί έχουν διαπιστώσει ότι οι Γερμανοί οδηγούν για μια ακόμα φορά την Ευρώπη, σε επικίνδυνες περιπέτειες».

STAR PRESS: Εξορία για τον 14χρονο δολοφόνο
H εφημερίδα αναφέρεται στην υπόθεση της δολοφονίας στη Γέφυρα και στην απόφαση του ανακριτή, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, για απομάκρυνση του 14χρονου δράση από το χωριό του, καθώς ήταν γείτονας με το θύμα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Παράθυρο διαλόγου για επαγγελματικά ταμεία»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ανοιχτός σε διάλογο για τη δημιουργία Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης με τις επιστημονικές ενώσεις ιατρών- μηχανικών- δικηγόρων δήλωσε ότι είναι ο υπ. Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημερίδας της «Ν» για το ασφαλιστικό».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: « «Παγώνουν» ξανά οι αντικειμενικές»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τον Ιούνιο του 2017 η ευθυγράμμιση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές τιμές. Με βάση τις υψηλές πλασματικές αξίες των ακινήτων ο ΕΝΦΙΑ για ακόμη έναν χρόνο. Τον Αύγουστο τα σημειώματα για τον φόρο του 2016. Θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις».