Η δολοφονία του 14χρονου στη Γέφυρα από τον συνομήλικο φίλο του, επιλέγεται από την τοπική εφημερίδα, σήμερα, για πρώτο θέμα.


ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Τάκη, την ψυχή σου δεν την σκότωσαν
Στον φρικτό θάνατο του εκδότη Παν. Μαυρίκου αναφέρεται και σήμερα η εφημερίδα του.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ψάχνουν και δημοσιογράφους για κόλπο με ομόλογα»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «σφίγγει ο κλοιός για τα 1.700 φυσικά και νομικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε αγορές ξένων ομολόγων (επί capital controls), στα γνωστά Panama Papers και στη «λίστα Μπόργιανς». Στο στόχαστρο κρατικοί λειτουργοί, δικηγόροι και εταιρίες που έβγαλαν κεφάλαια έξω και μετά τα capital controls».

ΕΘΝΟΣ: «Επιστροφή στις συλλογικές συμβάσεις»
Η εφημερίδα σημειώνει: «οι διαπραγματεύσεις θα αφορούν τον αριθμό προσλήψεων στο Δημόσιο, τα προσόντα για διορισμό, το ύψος των αποδοχών και τη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αποτελεί «πιλότο» και για αντίστοιχες διαδικασίες στον ιδιωτικό τομέα».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Έρχεται πόλεμος φοβερός, σεισμός τεκτονικός»
Η εφημερίδα αναδημοσιεύει από blog «έμμετρη προειδοποίηση ενός Γέροντα, ο οποίος προφητεύει πόλεμο με την Τουρκία, μέγα σεισμό, αλλά δίνει στους Πιστούς και την ελπίδα με την χαρακτηριστική ρήση: "Ο Χριστός θα επικρατήσει/ την Ελλάδα στην Χείρα Του θέλει να κρατήσει/ μόνο πέτρες ο Χριστός δεν έχει ακόμα αναστήσει/ εσάς για να προειδοποιήσει"».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τα νέα όρια ηλικίας για όλους τους ασφαλισμένους»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «αναλυτικοί πίνακες για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα εξόδου τα επόμενα 7 έτη. Ποιες γυναίκες μπορούν να αποφύγουν τα 67. Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με 25 έως 37 έτη ασφάλισης, τι ισχύει για ασφαλισμένους σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ».

ΕΣΤΙΑ: «Σοβαρές αστοχίες στα Βαλκάνια»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το γεγονός ότι αναρτήθη πανώ ανθελληνικού περιεχομένου από Αλβανούς στις κερκίδες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έγινε από «εθνικιστικούς κύκλους» ερήμην της Κυβερνήσεως των Τιράνων».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Το «παραιτηθείτε» είναι το σχέδιο Β της Ν.Δ.»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «στοχοποίηση υπουργών της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, με την τακτική της «δολοφονίας χαρακτήρων» αποδίδει στη Συγγρού ο Νίκος Φίλης. Υπογραμμίζει ότι «το δικαίωμα στην πολιτική διαμαρτυρία είναι αυτονόητο και αναφαίρετο», ενώ μιλά για «αντιδραστικά κινήματα που τείνουν να δοκιμάσουν τα όρια της συνταγματικής ανοχής» ».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αποτροπιασμός για τη σφαγή 14χρονου μαθητή
Για το έγκλημα της Γέφυρας μιλά η εφημερίδα και επισημαίνει: «Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Γέφυρας Θεσσαλονίκης αλλά και το πανελλήνιο από το απίστευτα άγριο έγκλημα με θύμα έναν 14χρονο μαθητή και φερόμενο ως δράστη τον συνομήλικο φίλο του! Ο ανήλικος Τάσος δέχθηκε μαχαιριές στον τράχηλο με κουζινομάχαιρο και έπεσε νεκρός σε οικόπεδο απέναντι από το σπίτι του φερόμενου δράστη, τις πρώτες ώρες της Κυριακής».

ΤΑ ΝΕΑ: «Τα μέτρα πέρασαν, οι απεργίες μένουν»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μπορεί τα σκληρά μέτρα να πέρασαν από τη Βουλή και να έχει ήδη αρχίσει η εφαρμογή τους αλλά το απεργιακό μέτωπο με αιχμή τις συγκοινωνίες δεν λέει να κοπάσει. Αντιθέτως, αρχίζει μία ακόμη εβδομάδα με κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας και τα λιμάνια ασφυκτιούν από την παρατεινόμενη απεργία που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην κρουαζιέρα».

ESPRESSO: Φωτιά στη θέση του οδηγού
Η εφημερίδα τονίζει: «Σοκάρουν τα αρχικά ευρήματα για τον φρικτό θάνατο του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου μέσα στην Πόρσε Καγιέν! Ενισχύονται οι υποψίες για εγκληματική ενέργεια».

KONTRA NEWS: «Στο σκαμνί 46 εργολάβοι για κακούργημα»
Η εφημερίδα γράφει ότι «αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται το καρτέλ των εργολάβων που έστηνε τους διαγωνισμούς εκτινάσσοντας στα ύψη τις τιμές και προκαλώντας ζημιά δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό δημόσιο».

STAR PRESS: Τον έσφαξε ο 14χρονος φίλος του
«Σοκάρει η εξέλιξη με τη δολοφονία του 14χρονου στο χωριό Γέφυρα της Θεσσαλονίκη, καθώς αργά χθες το βράδυ φέρεται να ταυτοποιήθηκε ως δράστης του εγκλήματος ο επίσης 14xpovos φίλος του, με τον οποίο έφυγαν μαζί από το αναψυκτήριο και ο οποίος, στην πρώτη κατάθεσή του, είχε δηλώσει ότι οι δυο τους χώρισαν για να πάνε στα σπίτια τους και έπειτα δεν τον ξαναείδε», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «18 αλλαγές στη φορολογία φέρνει το τρίτο μνημόνιο»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «την άμεση επαναφορά των προστίμων για τις παραβάσεις της μη έκδοσης αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων, οι οποίες εντοπίζονται κατά τους φορολογικούς ελέγχους, προβλέπει η νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για την αναθεώρηση του μνημονίου ΙΙΙ».