Μέσα στις επόμενες ημέρες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης θα ενημερώσει, προσωπικά, σε κλειστή συνεδρίαση, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για την "υπόθεση Βόλβης"...


Συγκεκριμένα, ο δήμος Θεσσαλονίκης ερευνάται από ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης  για το αν αντιμετώπισε ελλιπώς πολεοδομικά θέματα του Δήμου Βόλβης, την αρμοδιότητα των οποίων ανέλαβε, με τη Διεύθυνση Πολεοδομίας που διαθέτει, μετά την εφαρμογή του «Σχεδίου Καλλικράτη». Στη χώρα μας, για το θέμα αυτό, έχει επιβληθεί πρόστιμο πολλών εκατομμυρίων ευρώ, από την Ε.Ε., το οποίο υπάρχει περίπτωση, αν δεν ανακληθεί η απόφαση, να επιμεριστεί στους εμπλεκόμενους δήμους. 

«Έχουμε την εντύπωση ότι αυτό που βλέπουμε μας προϊδεάζει για έναν σεισμό που μπορεί να έχει επίκεντρο τη Βόλβη αλλά θα σείεται η Θεσσαλονίκη», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της παράταξης "Εντάξει", βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, στην τοποθέτησή του. Και πρόσθεσε: «Ρωτήθηκε κι ο ίδιος ο δήμαρχος, επισήμως, στο πλαίσιο της έρευνας. Εδώ και μήνες έχουμε ζητήσει να γίνει ειδική συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα το ζήτημα της Βόλβης, ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση του λαού της Θεσσαλονίκης. Επιμένουμε σε αυτό το αίτημά μας», 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στην απάντησή του, τόνισε ότι "τo θέμα Βόλβης είναι διπλό: Πώς δε θα πληρωθούν πρόστιμα από τη χώρα και τί θα γίνει στο εσωτερικό. Δεν αφορά την ΕΕ, αλλά τους δήμους. Έχουμε δυο δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες ξεκαθαρίζουν σχεδόν απολύτως τα πράγματα. Όλη η ιστορία είναι πώς θα αποφευχθεί η καταβολή προστίμου. Ξεκίνησε από λάθος του υπουργού Αργ. Ντινόπουλου, του δικού σας υπουργού, που έκανε τραγικά λάθη στην διαχείριση της ιστορίας. Δεν μπορεί να το ΄χομε αυτό το θέμα ψωμοτύρι για αντιπολίτευση. Δεν είναι ώρα για τέτοια κουβέντα", υπογράμμισε κι ανακοίνωσε ότι θα γίνει ενημέρωση των επικεφαλής μέσα στις δυο επόμενες ημέρες.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος των "Εντάξει" Σωκ. Δημητριάδης, ο οποίος επέμεινε πως υπάρχουν ευθύνες στο δήμο. Του απάντησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παν. Αβραμόπουλος (αφού, νωρίτερα, τον... διέκοψε, για παρέλευση του χρόνου) λέγοντας ότι "ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει την παραμικρή ευθύνη κι ελπίζουμε να πάνε τα πράγματα καλά και να μην έχει συνέπειες -άλλοι έχουν την ευθύνη" κι ο αντιδήμαρχος Έργων και Καθαριότητας Θ. Παππάς, που μίλησε για ευθύνες στο δήμο Βόλβης: "Κι ο προηγούμενος δήμαρχος Βόλβης έφυγε κι ο νυν διώχνει τους μηχανικούς για να μην έχουν τεχνική υπηρεσία στο δήμο. Κι έρχεται ο δήμος Θεσσαλονίκης να κάνει την διοικητική υποστήριξη δήμων και κάνουμε κους κους με δημοσιογράφους και φτιάχνουμε πρωτοσέλιδα και παραφιλολογίες. Θέλει εγκράτεια το θέμα", είπε.