Θόρυβος, ήχοι και νότες, μουσική αυτοσχεδιαζόμενη και απρόβλεπτη σε ένα εικαστικό περιβάλλον. Αυτό θα μπορούσε να είναι εν συντομία η περιγραφή του προγράμματος noise:muse project 2016, που είχαν
την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες της έκθεσης ENIGAMI στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, λιμάνι), από την έναρξη της έκθεσης τον περασμένο Απρίλιο. 


Με αφορμή την ολοκλήρωση της έκθεσης στις 19.06,  οι φίλοι του ΚΣΤΘ θα έχουν την ευκαιρία να δουν, να βιώσουν και ν’ ακούσουν δείγματα από τα έργα και δρώμενα που υλοποιήθηκαν στο ΚΣΤΘ,  καθώς και να τα συζητήσουν από κοντά με τους φοιτητές που συμμετείχαν στο noise:muse, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στις  17:00.  Η παρουσίαση θα πλαισιωθεί από μια συμμετοχική ηχητική δράση –ανοιχτή για το κοινό- με τίτλο "Imagine", βασισμένη στο project  "The17" του Bill Drummond (ιδρυτή των θρυλικών KLF). 

Το πρόγραμμα noise:muse, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά την άνοιξη του 2016, στα πλαίσια των μαθημάτων Πειραματικής Μουσικής και Ελεύθερου Αυτοσχεδιασμού του Τμήματος Μουσικών Σπουδών  Α.Π.Θ, και σε συνεργασία με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Προπτυχιακοί φοιτητές μουσικών σπουδών διερεύνησαν όλο αυτό το διάστημα τρόπους ηχο-ποίησης των εικαστικών τεχνών, μέσα από θεματικούς αυτοσχεδιασμούς, γραφικές παρτιτούρες, δια-μεσικούς πειραματισμούς και αυθόρμητες, εφήμερες δράσεις, ανάμεσα και πέρα από στατικά εκθέματα.