"Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» έχει τεθεί τις τελευταίες ώρες το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μετά την αποκάλυψη ότι ο επενδυτής Τζο Πόλσον, επιχειρεί από την πίσω πόρτα, να αρπάξει το σύνολο των επιχειρηματικών δανείων της Τραπέζης Πειραιώς. 


Όπως αποκαλύπτεται ο Αμερικανός ιδιοκτήτης του γνωστού fund, ο οποίος παράλληλα είναι και μέτοχος της Πειραιώς, κινεί από το παρασκήνιο τα νήματα, με προφανή στόχο να ελέγξει το μάνατζμεντ της μεγαλύτερης Ελληνικής Τράπεζας", τονίζει η εφημερίδα.

Και μη βιαστούν κάποιοι να πουν, πάλι, "δεν μας νοιάζει, γιατί εμείς... δεν έχουμε καταθέσεις στις τράπεζες, ή επιχειρήσεις". Εάν ο στόχος αυτός επιτευχθεί, ο Πόλσον θα μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να προχωρήσει σε αναδιαρθρώσεις επιχειρηματικών δανείων μεγάλων Ελληνικών εταιρειών, που νομοτελειακά θα καταλήξουν σε υφαρπαγή και αφελληνισμό εταιρικών περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα κ.λ.π.) μεγάλης αξίας. Και, φυσικά, θα μπορεί να αλλάξει και το προσωπικό εν ριπή οφθαλμού, να προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις εργασίας κι άλλες ενέργειες που επηρεάζουν την οικονομική ζωή απλών ανθρώπων...

Αλλά και οι αγρότες κινδυνεύουν άμεσα: Τα περισσότερα αγροτικά δάνεια ανήκουν στην Πειραιώς, που εξαγόρασε την Αγροτική Τράπεζα. Αν πετύχει στις βλέψεις του ο Πόλσον, θα μπορεί να αλλάξει τους όρους των δανείων, με ό,τι σημαίνει αυτό! Κι αυτό αφορά και τα ενήμερα και τα «κόκκινα» δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών.

Αναστάτωση επικρατεί και στο εσωτερικό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με αφορμή την υπόθεση της Πειραιώς.Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται πως επιχειρείται μέσω της αλλαγής των διοικήσεων των Τραπεζών, το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα να περάσει ολοκληρωτικά στα χέρια των δανειστών,