Πιτσιρικάς ήμουν και η τηλεόραση ήταν ασπρόμαυρη... Στην τότε ΥΕΝΕΔ, κάθε βδομάδα, μια σειρά μας έκανε να γελάμε: Η Θέμις έχει κέφια... Στο ρόλο του προέδρου, ο Γιάννης Μιχαλόπουλος.


Με εκείνο τον ρόλο, ο ηθοποιός Γιάννης Μιχαλόπουλος, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, μπήκε στα σπίτια μας. Το... καινούργιο κοσκινάκι μας, η τηλεόραση, τον έβαλε για τα καλά στις καρδιές μας... 

Όχι ότι δεν είχε βοηθήσει σ αυτό η καριέρα του στο θέατρο και τον κινηματογράφο... Ποιος ξεχνά το αφεντικό του Παπαμιχαήλ που... φούντωνε, όποτε εμφανιζόταν η Ούρσουλα - Βουγιουκλάκη και τον... έσβηνε η Σαπφώ Νοταρά με ένα... "μπουρλότο"!  Ποιος ξεχνά τον γοητευτικό χήρο στην "Θεία μου τη Χίπισσα", ερωτευμένο με την Ρένα Βλαχοπούλου, πατέρα του Βασίλη Τσιβιλίκα, χίπη από τους λίγους; Κανείς δεν τον ξεχνά, γιατί μας χάρισε στιγμές αξέχαστες...



O γνωστός ηθοποιός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΚΑΤ με σοβαρά προβλήματα υγείας. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 12.00 στο νεκροταφείο του Ζωγράφου.

Γεννημένος στην Αθήνα στις 22 Απριλίου του 1927 ο Γιάννης Μιχαλόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του ως εκφωνητής του ραδιοφώνου, αλλά στην πορεία τον κέρδισε η υποκριτική. Στον κινηματογράφο έχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, στις ταινίες «Αχ αυτή η γυναίκα μου» «'Ανθρωπος για όλες τις δουλειές» και «Μια τρελή, τρελή σαραντάρα», ενώ στην τηλεόραση έπαιξε σε πολλές σειρές, με πιο γνωστή το «Ορκιστείτε παρακαλώ»(τη συνέχεια της σειράς "Η Θέμις Έχει Κέφια", που συνεχίστηκε ως... "Η Θέμις Έχει Νεύρα"), της δεκαετίας του 1980, όπου κρατούσε τον ρόλο του δικαστή.