88 φοιτητές έπαιξαν μπόουλινγκΤο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Bowling ΤΕΝ ΠΙΝ, διοργάνωσε, με επιτυχία, το 1ο Φοιτητικό Τουρνουά Bowling. Στο Τουρνουά συμμετείχαν 88 φοιτητές/τριες, σε 24 ομάδες των τριών ή τεσσάρων παικτών.
Το Τουρνουά υποστηρίχθηκε οργανωτικά και τεχνικά από τον Αθλητικό Σύλλογο Bowling ΤΕΝ ΠΙΝ και οι αγώνες διεξήχθησαν στην αίθουσα bowling PIN CITY, στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου του ΑΠΘ είναι η διοργάνωση του Τουρνουά σε ετήσια βάση, η δημιουργία ακαδημίας bowling για παιδιά, ηλικίας έως 16 ετών και η στελέχωση πανεπιστημιακής αντιπροσωπευτικής ομάδας από φοιτητές-αθλητές, με σκοπό τη συμμετοχή σε διεθνείς πανεπιστημιακούς αγώνες.Οι αγώνες έγιναν σε τρεις συνεχόμενες Παρασκευές και κορυφώθηκαν στις 27/5, με την ανακήρυξη των τριών πρώτων ομάδων, ανάμεσα στις δέκα που προκρίθηκαν στην τελική φάση. Η ομάδα που διακρίθηκε αποτελείται από τους φοιτητές του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, Χ. Μπαλαφούτη, Γ. Μπουρογιάννη, Χ. Παππά και Σ. Σταματίου. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε μια μικτή ομάδα από τα Τμήματα Ιατρικής και Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ και την τρίτη θέση η ομάδα της Πληροφορικής. Τις απονομές έκαναν ο επικεφαλής της τεχνικής επιτροπής Bowling της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, κ. Π. Αδαμίδης, ο υπεύθυνος των αθλητικών προγραμμάτων του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου του ΑΠΘ κ. Β. Παπαχαρίσης, ο κ. Α. Ευαγγελίδης που παραχώρησε την αίθουσα και τον εξοπλισμό και ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΝ ΠΙΝ, κ. Κ. Τσαφκόπουλος.

Παράλληλα, ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ που αποτελείται από τους κ. Ι. Σταμέλο, Καθηγητή Πληροφορικής του ΑΠΘ, Λ. Μαραγκό, υπεύθυνο Προπονητή της Εθνικής Ομάδας Bowling, και Σ. Καμαδάνη, τελειόφοιτο Πληροφορικής, επιχειρεί να εφαρμόσει τεχνολογίες wearable computing στην προπονητική του bowling, δίνοντας μία άλλη διάσταση στο δημοφιλές άθλημα.

Σχόλια