Νέες φωτογραφίες βοηθούν στην αναζήτηση της αστυνομίας για τα πρώην μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης RAF, Ernst-Volker Staub και Burkhard Garweg. Μετά από δύο αποτυχημένες ληστείες εναντίον χρηματαποστολών,
η εισαγγελία του Verden στη Γερμανία ξεκίνησε ερευνά με την κατηγορία για απόπειρα δολοφονίας και ένοπλης ληστείας.

Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν στρέφουν τις έρευνες σε άλλη κατεύθυνση. «Οι φωτογραφίες είναι της φετινής χρονιάς», δήλωσε η εισαγγελέας Marie-Louise Tartz στο Verden. Το πότε και πού ακριβώς ελήφθησαν οι φωτογραφίες δεν κοινοποιήθηκε ,καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τρεις μασκοφόροι πυροβόλησαν εναντίον θωρακισμένου οχήματος χρηματαποστολής τον Ιούνιο του 2015, στο πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ στο Stuhr κοντά στη Βρέμη, διέφυγαν όμως χωρίς λεία. Στοιχεία DNA που συλλέχθηκαν από τη σκηνή του εγκλήματος υπέδειξαν τους Staub και Garweg καθώς και ένα ακόμη πρώην μέλος της RAF, την Daniela Klette.

Υπάρχουν επίσης υπόνοιες, πως οι τρεις επιτέθηκαν και λήστεψαν, στα τέλη του 2015, όχημα χρηματαποστολής στο Wolfsburg. Δεν είναι ακόμα σαφές αν η τριάδα των τρομοκρατών είναι υπεύθυνη, για μια ακόμα αποτυχημένη επιδρομή με στόχο το φορτίο άλλης χρηματαποστολής στα μέσα Μαΐου, σε σούπερ μάρκετ στο Hildesheim. «Η επεξεργασία των στοιχείων χρειάζεται χρόνο», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Christian Gottfriedsen σήμερα Τετάρτη στο Hildesheim.

Πηγή: Stern, dpa