Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων δικτύωσης Facebook κατέβαλε αμοιβή 10000 δολαρίων σε ένα 10χρονο αγόρι από τη Φινλανδία επειδή εντόπισε μια δυσλειτουργία στην πλατφόρμα ανταλλαγής εικόνων Instagram (η πλατφόρμα αυτή ανήκει στην εταιρία Facebook).

Ο Jani, το επώνυμο του οποίου για ευνόητους λόγους δεν έγινε γνωστό, είναι ο νεαρότερος αποδέκτης του "bug bounty" από το Facebook, αντίτιμο που καταβάλλεται στους χρήστες που βρίσκουν σφάλματα ή αδυναμίες στις πλατφόρμες του Facebook.

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι η βλάβη είχε τακτοποιηθεί τον Φεβρουάριο και η ανταμοιβή καταβλήθηκε το Μάρτιο.

Ο Jani, ο οποίος είναι πολύ μικρός για να έχει δικό του λογαριασμό στο Facebook ή στο Instagram , είπε ότι έμαθε κωδικοποίηση μέσω βίντεο του YouTube και βρήκε έναν τρόπο για να διαγράφει τα σχόλια των χρηστών από τους λογαριασμούς τους στο Instagram.

"Θα μπορούσα να διαγράψω τα σχόλια οποιουδήποτε, ακόμα και του Justin Bieber", δήλωσε ο μικρός στην Φιλανδική εφημερίδα "Iltalehti".

Είπε ότι σκέφτεται μια καριέρα στον τομέα της ασφάλειας δεδομένων, αλλά προς το παρόν τα σχέδιά του περιλαμβάνουν την αγορά ενός νέου ποδηλάτου και μιας μπάλας ποδοσφαίρου με τα χρήματά που πήρε.

Πηγή: Reuters