Δεν υπήρξε ποτέ καμία συζήτηση, πόσο μάλλον γνωμοδότηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα, σχετικά με πιθανότητα διεκδίκησης διοργάνωσης της EXPO του 2022.


Τη διαβεβαίωση αυτή παρείχαν, τα μέλη του δ.σ. της ΔΕΘ - Helexpo στον βουλευτή Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Καλαφάτη, σε συνάντηση που είχαν, μετά την αναφορά που έγινε για το θέμα, σε πρόσφατη εκδήλωση ενημέρωσης των φορέων της Θεσσαλονίκης από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

«Είναι καιρός πλέον να γίνει αντιληπτό απ` όλους, ότι προτάσεις-πυροτεχνήματα δεν τυφλώνουν πια τους Θεσσαλονικείς. Όταν δεν έχει γίνει η παραμικρή συζήτηση και δεν έχει ζητηθεί γνωμοδότηση από τον εθνικό εκθεσιακό φορέα που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, κάθε αστήρικτη πρόταση περί μελλοντικής διεκδίκησης EXPO, αποτελεί άδειο περιτύλιγμα. Η Θεσσαλονίκη διεκδικεί πάνω απ` όλα σοβαρότητα, γιατί έχει κουραστεί να απογοητεύεται», δήλωσε ο κ. Καλαφάτης.

Και πρόσθεσε: «Είναι σαφές, πως η πολυδάπανη διεκδίκηση αυτής της διεθνούς διοργάνωσης, δεν μπορεί να γίνει για ουσιαστικούς και τυπικούς λόγους, χωρίς να πρωταγωνιστεί η κυβέρνηση που υποχρεούται να υποβάλλει το φάκελο διεκδίκησης στο Διεθνές Γραφείο Εκθέσεων στο Παρίσι. Είναι επίσης σαφές, ότι δεν έχει γίνει καμία προεργασία για τεκμηρίωση μιας τέτοιας δημόσιας πρότασης, αφού προεργασία χωρίς συμμετοχή του εθνικού εκθεσιακού φορέα δεν νοείται. Συνεπώς, ας πάψουν κρατικοί αξιωματούχοι και πολιτικοί να εξαπολύουν πυροτεχνήματα χωρίς άλλη σκοπιμότητα εκτός από την επίδειξη ψεύτικου ενδιαφέροντος. Πραγματικά “νέο” στην πολιτική, θα είναι να μάθουν όλοι να δουλεύουν πριν μιλήσουν»...

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τακτικής ενημέρωσης που επιδιώκει ο Σταύρος Καλαφάτης, με τη διττή ιδιότητα του βουλευτή και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος κ. Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ενημέρωσαν τον κ. Καλαφάτη και για τη θετική πορεία του εκθεσιακού φορέα, που καταγράφει ανοδική πορεία των διοργανώσεών του με αυξημένη επισκεψιμότητα, παρά την ένταση της οικονομικής κρίσης.

«Η ΔΕΘ-HELEXPO αποτελεί έναν ακόμα βασικό πυλώνα ανάπτυξης της πόλης, εκτός του λιμανιού της Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε ο κ. Καλαφάτης. «Θεωρώ ικανοποιητικό το γεγονός, ότι η αναπτυξιακή δυναμική του φορέα διατηρείται, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία για τη χώρα.»