Βροχές και καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση αναμένονται για σήμερα Κυριακή. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 7 Μποφόρ στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα ανατολικά και νότια.


Αναλυτική πρόγνωση

Θεσσαλονίκη 


Καιρός: Νεφώσεις με βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα ανατολικά τμήματα του νομού το πρωί. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και σταδιακά θα σταματήσουν. 
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και πιθανόν το πρωί πρόσκαιρους όμβρους. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και σταδιακά θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν νεφώσεις με βροχές η διάσπαρτες καταιγίδες κυρίως στα νότια. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και Εύβοια. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά μέχρι 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και διάσπαρτες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Βελτίωση από το απόγευμα κυρίως στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες πιθανόν να είναι έντονα στα βόρεια, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν το πρωί πρόσκαιρη καταιγίδα. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και βαθμιαία θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά μέχρι 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 23-05-2016
Καιρός: Στην Κρήτη παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριο καιρό ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ και σταδιακά νότιοι τοπικά στο Ιόνιο 5 Μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο.