Την ανάθεση, από ξένες σε ελληνικές βιομηχανίες, τμημάτων της παραγωγής τους. ανέλυσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, κ. Δ. Μάρδας, σε
παρέμβαση του στην θεματική ενότητα «Trade and Investment as facilitator for connectivity», σε επιχειρηματική Διάσκεψη, στο πλαίσιο της γερμανικής Προεδρίας του ΟΑΣΕ με θέμα «Connectivity for Commerce and Investment», που διεξήχθη στο Βερολίνο.


Όπως υπογράμμισε ο κ. Μάρδας, η βιομηχανική υπεργολαβία θα μπορούσε να συμβάλλει στην ανάκαμψη και ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων.

Σε άλλη παρέμβαση του στην θεματική ενότητα «Trade Facilitation and good governance» ο κ. Μάρδας έκανε λόγο για αντιφάσεις που προκαλούν οι εμπορικές πολιτικές των κυβερνήσεων, καθώς, ενώ, επιδιώκουν, όπως είπε, την διευκόλυνση του διεθνούς εμπορίου, εντούτοις, την εμποδίζουν με την υιοθέτηση μέτρων μη δασμολογικού χαρακτήρα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, συνοδεύονταν από εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών, ΓΣΕΒΕΕ και ΣΕΛΠΕ.