Αν πιστεύατε ότι το περίφημο κομμάτι του δρόμου Νέας Ποτίδαιας - Νέων Μουδανιών, μήκους μόλις 4,5 χιλιομέτρων θα ήταν έτοιμο εφέτος το καλοκαίρι, πλανάστε πλάνην οικτράν!


Όπως παραδέχτηκε, χθες, στη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος της "Εγνατία Οδός Α.Ε." Απόστολος Αντωνούδης, υπάρχουν θέματα με τον ανάδοχο, τα οποία μεταθέτουν την παράδοση του δρόμου σε χρήση, για την... επόμενη άνοιξη. 

Τι κι αν θα δοθεί, μέσα στον Ιούνιο, το κομμάτι των 18 χλμ. του δρόμου Ποτίδαιας - Κασσανδρεΐας, που είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας; Όλοι γνωρίζουν ότι το μεγάλο πρόβλημα στο δρόμο της Χαλκιδικής αρχίζει στα Νέα Μουδανιά και... τελειώνει στη γέφυρα της Ποτίδαιας...

Έπειτα από σύσκεψη με τη διοίκηση της Εγνατία Οδός Α.Ε. για την πορεία των έργων ευθύνης της στην κεντρική Μακεδονία, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε να μεριμνήσει η εταιρία, σε συνεννόηση με την Τροχαία, ώστε να περιοριστούν τα προβλήματα στο δικό της κομμάτι.

Καθυστερήσεις, όμως, προκύπτουν και στο οδικό τμήμα Θέρμης - Γαλάτιστας, κυρίως εξαιτίας απαλλοτριώσεων που εκκρεμούν. Έτσι η εικόνα του δρόμου προς τον Πολύγυρο θα είναι, πάνω - κάτω, ίδια με πέρσι...

Όσον αφορά τα έργα στην εσωτερική δυτική περιφερειακή, το κομμάτι από τη Λαχαναγορά έως τον Εύοσμο θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2016. Το υπόλοιπο, έως το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, θα δοθεί στα τέλη του 2017.