"Βουλιάζει" στα νερά του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σμύρνης... Όπως υπογραμμίζει στο σημερινό βασικό της θέμα η εφημερίδα "Θεσσαλονίκη", το εφετινό καλοκαίρι (τουλάχιστον) χάνεται...


Κι όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Τούρκο, τότε ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε εκφραστεί η επιθυμία και των δύο πλευρών, για να συνδεθούν ακτοπλοϊκά η Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη. Μάλιστα, δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες είχαν δηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Βασικός λόγος που η υπόθεση φαίνεται να έχει κολλήσει, όπως προκύπτει από πληροφορίες τις οποίες γνωστοποίησαν στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης στην εφημερίδα, είναι η αδράνεια που επιδεικνύει το αρμόδιο υπουργείο στη μείωση των λιμενικών τελών για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς και στην κατασκευή της κατάλληλης υποδομής: Ούτε καν σχεδιασμός έγινε και για απαραίτητες μετατροπές στο λιμάνι, όπου επιβάλλεται να βρεθεί τρόπος να τοποθετηθούν τα απαραίτητα μηχανήματα ελέγχου, ώστε να μπορούν να εισέρχονται και επιβάτες από χώρες εκτός Σέγκεν.

Αδράνεια, φυσικά, υπάρχει, σύμφωνα με το δημοσίευμα και στην τουρκική πλευρά να προχωρήσει στη μείωση των λιμενικών τελών στη Σμύρνη, προϋπόθεση η οποία εξαρχής έχει τεθεί ξεκάθαρα από τις πρόθυμες, για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια, εταιρίες.

Άλλη μία ευκαιρία χαμένη κι άλλη μία εξαγγελία (και σε τοπικό επίπεδο) που μετατρέπεται σε... σαπουνόφουσκα.