Το πόθεν έσχες των πολιτικών (χρήσης... 2012) πήρε τη θέση του στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: SMS για σαρωτικό ανασχηματισμό έστειλε ο Τσίπρας στους υπουργούς του
Σύμφωνα με την εφημερίδα «δεδομένος θεωρείται πλέον ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, καθώς ο Αλέξης Τσίπραε, μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, θέλει να δώσει νέα πνοή στην κατεύθυνση υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος τόσο για τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές όσο και για τα μικρά-καθημερινά προβλήματα του πολίτη».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τι είχαν το 2012 αρχηγοί, υπουργοί και βουλευτές»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «στον πιο φτωχό πολιτικό αρχηγό αναδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για τη χρήση του 2012 που έδωσε στη δημοσιότητα χθες η Βουλή. Ο πρωθυπουργός έχει στην κατοχή του μόνο ένα διαμέρισμα 114 τετραγωνικών και μία μηχανή!».

ΕΘΝΟΣ: «Πρώτο φως στο τούνελ»
Η εφημερίδα σημειώνει: «αποδεκτά ως εγγυήσεις αναμένεται να καταστήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα ελληνικά ομόλογα, καθώς μόλις κλείσει η αξιολόγηση, κίνηση που θα επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να αποκτήσουν και πάλι - μετά το Φεβρουάριο του 2015 – πρόσβαση στη φθηνή χρηματοδότηση της ΕΚΤ και να «απελευθερωθούν» από τα υψηλά επιτόκια του ELA».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι πλουτοκράτες της σταλινικής χούντας και οι άστεγοι Έλληνες
Η εφημερίδα, αναφερόμενη στα πόθεν έσχες, λέει: «Την ώρα που τα ξένα κοράκια ετοιμάζονται να πάρουν τα σπίτια των Ελλήνων, την ώρα που οι επιχειρήσεις βουλιάζουν, την ώρα που η πλειοψηφία των πολιτών αυτής της χώρας πληρώνει μόνο φόρους και ρυθμίσεις, βγαίνουν στη δημοσιότητα τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών μας, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα: Είτε αριστερός, είτε δεξιός... την πληρώνει ο λαός!»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αριστεροί… κροίσοι στα πόθεν έσχες της κρίσης»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση και με δευτερεύουσες καινοτομίες δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των υπόχρεων βουλευτών και ευρωβουλευτών του οικονομικού έτους 2013, χρήσης 2012».

ΕΣΤΙΑ: «Αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «δύο είναι οι τρόποι επιτεύξεως πρωτογενών πλεονασμάτων. Η μείωσης των δημοσίων δαπανών και η αύξησης των εσόδων. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έχει ρίξει όλο το βάρος στο δεύτερο σκέλος».

Η ΑΥΓΗ: «Ο τουρισμός βάζει μπρος τη μηχανή»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «σε κινητήριο μοχλό για την ανάκαμψη της οικονομίας αναδεικνύεται ο τουρισμός, ενώ η επισφράγιση της συμφωνίας με τους δανειστές θα απελευθερώσει τους προβλεπόμενους κοινοτικούς πόρους και θα αποκαταστήσει τον δανεισμό των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ ενισχύοντας περαιτέρω τη χρηματοδότηση της οικονομίας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Περιμένοντας το… Ταμείο»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «νέα ώθηση στη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δίνει ο Κλάους Ρέγκλινγκ του ESM, που προτείνει την αποπληρωμή ομολόγων του Ταμείου από τον ίδιο τον Μηχανισμό. Το ΔΝΤ σιωπά. Με τον Αλ. Τσίπρα συναντήθηκε ο Νέιθαν Σιτς, υφ. Οικονομικών των ΗΠΑ. Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει ο Νίκος Παππάς για επαφές».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Παγώνουν φορολογική αμνηστία, περιουσιολόγιο»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «παγώνει το σχέδιο της κυβέρνησης για την παροχή κινήτρων στους φορολογουμένους προκειμένου να αποκαλύψουν εθελοντικά αδήλωτα εισοδήματα που έχουν στο εξωτερικό. Το σχέδιο προσέκρουσε στην αντίδραση της τρόικας, που είναι αντίθετη στη θεσμοθέτηση ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους φοροφυγάδες».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σχέδιο Μπουτάρη για την πρώτη προβλήτα
Η εφημερίδα μπορεί να μην ακούει καλά, αλλά βλέπει μακριά. Έτσι, υπογραμμίζει πως «ακόμη και αερόστατα με σημείο αναφοράς την πρώτη προβλήτα, την οποία διεκδικεί να παραχωρηθεί στην πόλη, θα κάνουν ελεγχόμενες πτήσεις στον ουρανό της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τα σχέδια του Γ. Μπουτάρη. Όπως τόνισε ο δήμαρχος, η παρουσία όλων των αντιδημάρχων στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες, αλλά και η πρόθεσή του να ζητήσει την παρουσία του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στ. Καλαφάτη στη σχετική συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δείχνουν τη σημασία που δίνει στην υπόθεση η διοίκηση του δήμου».

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: «Μπερλουσκόνι» ο Βγενόπουλος, «Έλληνας Πούτιν» ο Βαγγέλης

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κυβερνητική επιχείρηση εξαπάτησης του λαού»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «το μαύρο άσπρο κάνει, για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση, προσπαθώντας να καλλιεργήσει αισιοδοξία στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και το ΔΝΤ για το κλείσιμο της «αξιολόγησης» ».

ΤΑ ΝΕΑ: «Οδύσσεια 2018 για το χρέος»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «άνθρακες ο θησαυρός για το χρέος, παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης. Στην πράξη πήγαμε πίσω ακόμη και από τις αποφάσεις του 2012. Στην πραγματικότητα οι δανειστές λένε ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι έως το 2018, αλλά και μετά οι όποιες αποφάσεις θα αφορούν μόνο ευκολίες πληρωμής».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Πάγος στο χρέος, κόφτης στην τσέπη μας»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η ψήφιση του φορολογικού και του ασφαλιστικού στη Βουλή και η κοινή δήλωση που προέκυψε από τη συνεδρίαση του Eurogroup μερικές ώρες αργότερα έφεραν νέα στοιχεία στην εσωτερική πολιτική ατζέντα».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 15 χρόνια νωρίτερα θα βρίσκουν το Αλτσχάιμερ
Σύμφωνα με την εφημερίδα «οι επιστήμονες ανέπτυξαν μια νέα εξέταση «σάρωσης του εγκεφάλου» η οποία μπορεί να εντοπίσει την άνοια… 15 χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα! Φυσικά όσο πιο γρήγορα διαγνωστεί η νόσος τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η αντιμετώπιση και η «αναχαίτιση» της νόσου, εξήγησαν οι επιστήμονες. Οι ερευνητές μπορούν πλέον να μετρήσουν τις πρωτεΐνες που συσσωρεύονται στον εγκέφαλο και προκαλούν τα προβλήματα μνήμης που σχετίζονται με νόσο Αλτσχάιμερ. Είναι ήδη γνωστό ότι οι πρωτεΐνες αυτές - αμυλοειδές και ταυ – συσσωρεύονται για τουλάχιστον μια δεκαετία πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα».

ESPRESSO: Ρεζίλι η Ελλάδα
Στα αποτελέσματα της Γιουροβίζιον αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει: «Για πρώτη φορά (από το 2004) εκτός τελικού με την απευθείας ανάθεση του Διονύση Τσακνή Από αλλού το περιμέναμε κι από αλλού μας ήρθε το... Grexit».

KONTRA NEWS: «Φτωχοί στην Ελλάδα Πάμπλουτοι στον Παναμά!»
Η εφημερίδα γράφει ότι «πτωχευμένοι στην Ελλάδα αλλά πάμπλουτοι στον Παναμά. Μια προσεκτική ανάγνωση της λίστας με τις ελληνικές offshore στον Παναμά αποκαλύπτει μια σειρά επιχειρηματίες που έχουν φεσώσει θα θαλασσοδάνεια τις τράπεζες, έχουν πτωχεύσει τις επιχειρήσεις τους και έχουν φυγαδεύσει τεράστια κεφάλαια στους φορολογικούς παραδείσους».

STAR PRESS: «Είδα τον Μπεν σε καταυλισμό Τσιγγάνων»
«Μία σημαντική αποκάλυψη, που έκανε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου στους Βρετανούς αστυνομικούς που βρίσκονται στη Κω τα τελευταία 24ωρα, δίνει νέα δεδομένα και στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση του Μπεν που εξαφανίστηκε από την Κω στις 24 Ιουλίου του 1991, σε ηλικία, τότε, 21 μηνών», γράφει η εφημερίδα.

VOICE: «ΤράπεζεςGATE το χρυσό φίμωτρο του Τύπου»
Η εφημερίδα γράφει ότι «σερβίρουν ευρώ για να γευτούν… πολιτική εύνοια. Το δούναι και λαβείν τραπεζών και ΜΜΕ- Στο φως τα ποσά της διαφημιστικής δαπάνης με την εφαρμογή του νόμου».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «4,1 δισ. ευρώ θα πληρώσουμε μέσα σε 18 μήνες»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μέσα στους επόμενους 18 μήνες θα κληθούμε να πληρώσουμε περίπου τα 4 δισ. ευρώ από τον συνολικό λογαριασμό των μέτρων ύψους 5,4 δισ. ευρώ».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Φως σε δύο μέτωπα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «έτοιμη η ΕΚΤ να εντάξει το καλοκαίρι τα ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Πρόταση από Κλ. Ρέγκλινγκ για την εξόφληση μέρους του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ από τους Ευρωπαίους»