Ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, συμμετείχε στο 57ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εικονικής Δίκης (Ph. Jessup International Law Moot Court Competition) που διοργανώθηκε στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α.,
τον Απρίλιο του 2016 και κατέκτησε την 8η θέση στο γραπτό σκέλος του διαγωνισμού, ανάμεσα σε περίπου 600 Νομικές Σχολές από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για διαγωνισμό που χαρακτηρίζεται ως «Ολυμπιακοί αγώνες» του διεθνούς δικαίου και απαιτεί πολύμηνη και επίπονη προετοιμασία.

Η ομάδα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ εκπροσώπησε την Ελλάδα έχοντας επικρατήσει στο εθνικό πρωτάθλημα, τον περασμένο Φεβρουάριο. Η επιτυχία αυτή προστίθεται σε σειρά επιτυχιών που έχει να επιδείξει στον συγκεκριμένο διαγωνισμό η Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Ο Κοσμήτορας και η Γενική Συνέλευση της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ εξέφρασαν την επιδοκιμασία τους για τέτοιου είδους εγχειρήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν έμπρακτα αντίστοιχες προσπάθειες. 

Η ομάδα απαρτίστηκε από τους προπτυχιακούς φοιτητές Αθανάσιο Φωτιάδη και Σπύρο Μακρή, και τη μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ναταλία Σέντσουκ, Την προετοιμασία της ομάδας ανέλαβε ο διδάκτωρ της Νομικής Σχολής Γιάννης Ναζίρης, ο οποίος προετοιμάζει τις ομάδες της Νομικής Σχολής τα τελευταία δεκαέξι χρόνια, με τη συνδρομή της υποψήφιας διδάκτορος Δάφνης Λίμα. Την οργάνωση του εγχειρήματος υποστήριξε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, η Ομότιμη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αναστασία Γραμματικάκη-Αλεξίου.