Να αναλάβει τις ευθύνες της η διοίκηση Μπουτάρη, να απαντά δια των αντιδημάρχων και των εντεταλμένων συμβούλων στις ερωτήσεις και τις παρατηρήσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, και
να μην «πετά το μπαλάκι» στους υπηρεσιακούς παράγοντες –υπαλλήλους και διευθυντές- ζήτησε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.


«Παρατηρούμε το φαινόμενο, τις απαντήσεις για θέματα που αφορούν τη διοίκηση να δίνουν υπηρεσιακοί παράγοντες. Εμείς, δεν ελέγχουμε ούτε τους προϊσταμένους, ούτε τους διευθυντές. Ούτε όλοι αυτοί είναι υποχρεωμένοι να δίνουν απαντήσει που ενδεχομένως να έχουν και πολιτικό περιεχόμενο, “ξελασπώνοντας” τη διοίκηση», τόνισε. Και συμπλήρωσε:

«Είτε υπάρχει ανικανότητα της διοίκησης, είτε προσπάθεια να φαίνεται, επικοινωνιακά, στους πολίτες, ότι δεν φταίει η διοίκηση του Δήμου, αλλά οι… υπάλληλοι».

Τόνισε ότι η παράταξη των «Εντάξει» θα υπερψηφίζει θέματα που έρχονται με τη συνηγορία υπηρεσιακών παραγόντων μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις, χαρακτήρισε «εξωφρενικό να μην απαντά η διοίκηση, αλλά οι υπηρεσιακοί παράγοντες» και κατέληξε: «Θα δεχτούμε την πολιτική απάντηση του πολιτικού προϊσταμένου, όχι να αναλαμβάνει πολιτική ευθύνη ο υπάλληλος».