Με ένα χρυσό μετάλλιο θα επιστρέψει από τη Μόσχα η Εθνική μας ομάδα ποδηλασίας πίστας, που συμμετείχε στο πολύ δυνατό Γκραντ Πρι «Memorial of Alexander Lesnikov» που ολοκληρώθηκε. Το κατέκτησε ο έφηβος Βασίλης Δημητρόπουλος,
στην κατηγορία του, στο κέιριν, δείχνοντας ότι αποτελεί μια από τις μεγάλες ελπίδες του αθλήματος.

Μια σημαντική επιτυχία από έναν ποδηλάτη που ενσωματώθηκε στην Ρωσία με την υπόλοιπη Εθνική ομάδα πίστας και ο οποίος μέσα σε μόλις έναν Σαββατοκύριακο κατάφερε να κερδίσει το χρυσό (στο κέιριν, την Κυριακή) και το χάλκινο μετάλλιο (στο σπριντ, το Σάββατο).

Στο βάθρο με τον Δημητρόπουλο ανέβηκαν στο κέιριν εφήβων ο Mikhail Dmitriev (Tula Region) που ήταν δεύτερος και ο τρίτο Filipp Grubyi (Moscow Region).

Η Εθνική μας στάθηκε άτυχη στο φινάλε της διοργάνωσης. Ο Χρήστος Βολικάκης που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση από μια λάθος εκτίμηση στον ημιτελικό δεν προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό στο κέιριν των ανδρών, όπου «έβλεπε» θέση στο βάθρο. Αγωνίσθηκε στον μικρό τελικό τον οποίο και κέρδισε παίρνοντας τελικά την 7η θέση.

Ο Χρήστος Βολικάκης το Σάββατο είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο σπριντ των ανδρών, ενώ είχε προηγηθεί το χάλκινο στο Μινσκ, μια εβδομάδα νωρίτερα, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και βρίσκει τον ρυθμό του ενόψει Ολυμπιάδας, μετά την σοβαρή επέμβαση στην μέση, στην οποία είχε υποβληθεί.

Νικητής του αγωνίσματος ήταν ο Shave Perkins (Αυστραλία) και την τριάδα του βάθρο συμπλήρωσαν ο Denis Dmitriev (Moskva-UOR2-Dinamo) και ο Marc Jurczyk (Γερμανία).

Επίσης από ελληνικής πλευράς ο Τάσος Αντωνόπουλος ήταν 13ος, ο Ζαφείρης Βολικάκης 19ος και ο Σωτήρης Μπρέτας 31ος.