Ένα διήμερο γεμάτο με κρητική μουσική αλλά και τζαζ αυτοσχεδιασμούς, μπλουζ και ροκ ρυθμούς, θα παρουσιάσει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ στις 16 και 17 Ιουνίου 2016 με συναυλίες των σχημάτων του Ross Daly, του Ζαχαρία Σπυριδάκη και του Βασίλη Χατζημακρή.

Οι συναυλίες διοργανώνονται με αφορμή την «Έκθεση γλυπτών και μουσικών οργάνων του Λεωνίδα Σπανού και έργων της Όλγας Σπανού» στο Τελλόγλειο.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 16 Ιουνίου, στις 20.00 και θα ακολουθήσει η συναυλία του δημοφιλή Ιρλανδού μουσικού με εξειδίκευση στην κρητική λύρα Ross Daly. Δεξιοτέχνης πολλών μουσικών οργάνων, ο Ross Daly έχει συμπράξει με μεγάλους μουσικούς από όλο τον κόσμο ακολουθώντας τις ανατολικές μουσικές παραδόσεις και παράλληλα εξερευνώντας νέες φόρμες και τον δημιουργικό αυτοσχεδιασμό. Εκτός από κρητική λύρα παίζει επίσης αφγανικό ραμπάμπ, λαούτο, πολίτικη λύρα, σαράνγκι, ούτι, σάζι και ταμπούρ. Στη σκηνή θα τον συνοδεύσουν οι συνεργάτες του, Κέλυ Θωμά (λύρα), Γιάννης Παπατζανής (κρουστά) και Γιώργης Μανωλάκης (λαούτο).

Την επομένη, 17 Ιουνίου, θα δοθεί συναυλία από δύο μουσικά σχήματα. Πρώτο σχήμα με τον δεξιοτέχνη της λύρας κι ερμηνευτή Ζαχαρία Σπυριδάκη και τους Γιάννη Παπατζανή και Γιώργη Μανωλάκη και το δεύτερο με τον Βασίλη Χατζημακρή, τον Μάνο Καρτέρη, τον Αλέξη Αλεβιζάκη και τη Σαπφώ Παντζάκη. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και η Ένωση Κρητών Φοιτητών Θεσσαλονίκης. 

Κατά τη διάρκεια του μουσικού διημέρου στον χώρο του TELO, του ανανεωμένου καφέ του Τελλογλείου, θα σερβίρονται κρητικοί μεζέδες συνοδεία ρακής.

Η προπώληση εισιτηρίων άρχισε και οι τιμές εισιτηρίων είναι 5 ευρώ (μειωμένο), 8 ευρώ (κανονικό).

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310 991610: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-15:00 και 2310 247111: Τετάρτη 17:00-21:00 και Σάββατο-Κυριακή 10:00-18:00.