Έπειτα από την επιτυχημένη προσπάθεια συλλογής τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης τον προηγούμενο μήνα, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αναλαμβάνει νέα πρωτοβουλία για τη βελτίωση της καθημερινότητας των προσφύγων που διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας,
στα Διαβατά του Δήμου Δέλτα, διοργανώνοντας ένα «πολύπτυχο» εκδηλώσεων με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό περιεχόμενο υπό τον τίτλο «Ημέρα Δράσης για τους πρόσφυγες».

Η Ημέρα Δράσης θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, εκπαιδευτικά εργαστήρια και παιχνίδια για τα παιδιά, συναυλία από το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, όπως και συναυλία από το συγκρότημα «The Gang».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Πρυτανείας, την ενεργή συνδρομή όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας και των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπως επίσης και τη συμπαράσταση άλλων φορέων.

Τη λειτουργία των Κέντρων Φιλοξενίας διέπουν ειδικοί περιορισμοί και ως εκ τούτου η εκδήλωση δε θα είναι ανοιχτή για το κοινό.