Χαμός έγινε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, απόψε το βράδυ, όταν συζητήθηκε το θέμα του Διπλογραφικού Συστήματος του Δήμου και η ανάθεσή του σε ιδιωτική εταιρία.


Οι ερωτήσεις, προς την αντιδήμαρχο Οικονονικών Γιούλη Ρανέλα έπεφταν βροχή, από συμβούλους όλων των παρατάξεων, ακόμη και της παράταξης της διοίκησης, της "Πρωτοβουλίας"!

Οι σύμβουλοι κλήθηκαν να εγκρίνουν την ανανέωση, για πέντε έτη, σύμβαση υποστήριξης του λογισμικού εφαρμογών για την “Παροχή υπηρεσιών και μελέτη εφαρμογής για την αναδιοργάνωση και μηχανογράφηση των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης με βάση το Διπλογραφικό Σύστημα” από ιδιωτική εταιρία. Οι σύμβουλοι ζήτησαν πληροφορίες για το θέμα, καθώς η αξία της συντήρησης έφθανε τα 321.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ!

Η αντιδήμαρχος, υπερασπιζόμενη την πρότασή της, είπε πως "δεν αναλαμβάνω την ευθύνη να αφήσω το δήμο χωρίς διπλογραφικό σύστημα", για να πάρει την απάντηση από σύμβουλο της ίδιας της παράταξής της: "Την αναλαμβάνω εγώ! Παραιτήσου", της φώναξε ο Γ. Αρβανίτης!

Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος του σώματος, Παν. Αβραμόπουλος, που ζήτησε να μην ακούγονται εκφράσεις όπως "θα καταρρεύσει το σύστημα του Δήμου και δε θα εξυπηρετούνται πολίτες".

Η αντιδήμαρχος έφυγε από την αίθουσα πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση, η μείζων αντιπολίτευση ζήτησε να διακοπεί η συνεδρίαση ως την επάνοδό της και, τελικά, το θέμα... αποσύρθηκε!

Λίγο αργότερα, ο επικεφαλής των "Εντάξει", Σταύρος Καλαφάτης, έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook: "Καταγγελίες κατά ριπάς σε βάρος της διοίκησης Μπουτάρη από συμβούλους της... συμπολίτευσης! Τι άλλο θα δούμε"!


Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, απουσίαζε, καθώς επισκέπτεται τις ΗΠΑ...