Την παραδοχή ότι το κόμμα που ίδρυσε δεν πρεσβεύει τίποτα καινούργιο, αναπτύσσει, σε συνέντευξή του, στο Βήμα της Ορθοδοξίας, ο γ.γ. της Εθνικής Ενότητας, Παναγιώτης Μπαλτάκος.


"Δεν πρεσβεύουμε απολύτως τίποτα καινούριο. Αυτό είναι έργο των ”προοδευτικών’’. Εμείς άλλα πιστεύουμε. Η διατήρηση των ηθών και εθίμων του λαού μας , η διαφύλαξη της Ορθόδοξης παράδοσης μας, η αποφυγή της πολιτιστικής μας συγχώνευσης στο καθολικό-προτεσταντικό χωνευτήρι της Δυτικής Ευρώπης, είναι οι προτεραιότητες μας. Η Ελλάδα είναι Βυζάντιο, όχι Δυτική Ευρώπη. Πολιτικά μπορεί να ανήκει στην Δύση, αλλά πολιτιστικά είναι η πρωτεύουσα και προεξάρχουσα χώρα της Ορθόδοξης Ανατολής. Αυτό θέλουμε να διαφυλάξουμε, όχι να φέρουμε κάτι νέο, επειδή το νέο θα είναι ξενόφερτο όχι δικό μας. Το νέο ας το φέρουν το ΠΟΤΑΜΙ και η ΝΔ", λέει χαρακτηριστικά.

Όσο για τη συνεργασία του με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Γ. Καρατζαφέρη, την εξηγεί βλέποντας "ανάγκη ενότητας των εθνικών δυνάμεων. Εθνικής ενότητας. Ο κ. Καρατζαφέρης ανήκει αναμφισβήτητα στον χώρο αυτό. Τον εθνικό –πατριωτικό χώρο. Τα διαπιστευτήρια του για την Ορθοδοξία τα έχει δώσει προ πολλού. Από την άλλη μεριά , είχα δηλώσει κατ επανάληψιν ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ενός αμιγώς δεξιού κόμματος. Η Νέα Δημοκρατία έχει μεταβληθεί πια σε ένα δυτικοστραφές κεντρώο μόρφωμα με διασυνδέσεις μη Ορθόδοξες. Τα Ορθόδοξα χαρακτηριστικά έχουν εκλείψει, πλέον, από το κόμμα αυτό. Όχι στην βάση. Στην ηγεσία. Για αυτό, θεώρησα απαραίτητη την συνεργασία με τον κ. Καρατζαφέρη, έτσι ώστε να επιτύχουμε  την δημιουργία ενός αμιγώς Πατριωτικού -Ορθόδοξου κόμματος".