Με τις προξενικές αρχές της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας και των Σκοπίων στη Θεσσαλονίκη, με
το ΕλληνοΒουλγαρικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος και το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο Ελλάδος, αλλά και με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo συναντήθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Μάρδας.


Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Διαβαλκανικού Φόρουμ για τους κλάδους των Τροφίμων και Ποτών, που θα γίνει στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης στις 7 και 8 Ιουλίου. 

Είναι η τρίτη στη σειρά συνάντηση που πραγματοποιείται ενόψει του φόρουμ, αφού προηγήθηκαν πριν από λίγο καιρό αντίστοιχες με τους φορείς της Θεσσαλονίκης, αλλά και τους πρέσβεις των βαλκανικών χωρών στην Αθήνα. Στόχος της τελευταίας αυτής επαφής ήταν να ενημερωθούν οι προξενικές αρχές προκειμένου να ενεργοποιήσουν την επιχειρηματική κοινότητα, αλλά και εμπόρους και παραγωγούς των χωρών τους, ώστε να συμμετάσχουν στο Φόρουμ.  

Ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε στην ανάγκη της διαβαλκανικής συνεργασίας, που θα εξυπηρετηθεί μέσα από το εν λόγω Φόρουμ, το οποίο διοργανώνουν από κοινού το υπουργείο Εξωτερικών και η ΔΕΘ-Helexpo. 

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, τόνισε πως στόχος είναι το Φόρουμ αυτό να εδραιωθεί ως θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, κάλεσε τις προξενικές αρχές και τα διμερή Επιμελητήρια να συμβάλουν από την πλευρά τους στην επιτυχία της νέας αυτής διοργάνωσης. 

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν ο πρόξενος της Αλβανίας, κ. Artur Porpollogu, ο πρόξενος της Βουλγαρίας, κ. Ivan Konstantinov, ο επίτιμος πρόξενος της Κροατίας, κ. Βιορέλης Καραγιάννης, ο γενικός πρόξενος της Ρουμανίας, κ. Martin-Ladislau Salamon, ο γενικός πρόξενος της Σερβίας, κ. Sinisa Pavic και η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου των Σκοπίων, πρόξενος κα. Maja Apostolova. Επίσης ο πρόεδρος του Ελληνο-Βουλγαρικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, κ. Χρήστος Καζαντζής και ο πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κώστας Γεωργάκος.