Την απόφαση να κινήσει τις διαδικασίες διαγραφής των απεργοσπαστών δημοσιογράφων έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών, στην, έκτακτη συνεδρίασή του την Μ. Τρίτη.


Η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου είναι η μόνη διέξοδος για τη διασφάλιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης και σημειώνει ότι οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι θα υπηρετήσουν τις νέες απεργιακές δράσεις και μορφές του αγώνα, μαζί με τους ανέργους, τους απλήρωτους και τους συνταξιούχους συναδέλφους τους.

Το δ.σ. της Ένωσης Συντακτών, καταδικάζει και καταγγέλλει δημόσια τα κρούσματα απεργοσπασίας και σημειώνει ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι εργοδοτικές πρακτικές και απόπειρες διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος, από πολιτικά και άλλα κέντρα, δεν θα περάσουν.

Να σημειωθεί ότι απεργοσπάστες έδρασαν και στη Θεσσαλονίκη, κάτι που θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης. Δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί η ίδια τακτική, όπως και στην ΕΣΗΕΑ.