Την παραίτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ζήτησε εκ νέου η ΝΔ, με τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο να επισημαίνει πως είναι το μόνο που του έχει απομείνει.


Ο κ. Κουμουτσάκος σε δήλωσή του, και απαντώντας στα όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, έκανε λόγο για «βαρύ για τους Έλληνες λογαριασμό» της τάξης των 5,4+3,6 δισ. ευρώ, ο οποίος -όπως είπε- είναι αποτέλεσμα των ερασιτεχνικών χειρισμών της ανίκανης κυβέρνησης Τσίπρα.

«Με την ανευθυνότητα και την αναξιοπιστία της έδωσε "χώρο" στους πιστωτές και το ΔΝΤ να απαιτούν πρόσθετα δυσβάστακτα -μη αποδεκτά από τη Νέα Δημοκρατία- μέτρα», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος, υπενθυμίζοντας πως όπως η ΝΔ είχε προειδοποιήσει, η κυβέρνηση με τους τυχοδιωκτισμούς της εγκλωβίστηκε στο ολέθριο για τη χώρα δίλλημα: "βαριά συνθηκολόγηση ή καταστροφική ρήξη".

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έχει την ευθύνη των πολύ αρνητικών για τη χώρα εξελίξεων», είπε ο κ. Κουμουτσάκος, εκφράζοντας την εκτίμηση πως δεν αποκλείει ούτε και το καταστροφικό σενάριο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος μέσα σε 10 μήνες.

«Ο κίνδυνος για το παρόν και το μέλλον της χώρας, από τα ανόητα μικροπολιτικά τους παιχνίδια, είναι τεράστιος. Έχουν χάσει το μέτρο και την κοινή λογική. Κατηγορούν, αντί να απολογούνται. Επιμένουν, αντί να ζητούν συγγνώμη. Το μόνο που έχει απομείνει στον κ. Τσίπρα είναι αυτό που ζήτησε -και σήμερα- ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης: Να παραιτηθεί», δήλωσε ο Εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.