Με μια... καταδρομική επιχείρηση, χθες (22-04-2016) το πρωί, η αστυνομία εκκένωσε το -υπό κατάληψη- Ορφανοτροφείο της Τούμπας.

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, το Ορφανοτροφείο, το οποίο ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, τελούσε υπό κατάληψη. Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και αλληλέγγυοι, είχαν μετατρέψει τους χώρους σε καταφύγιο για μετανάστες. Παράλληλα, η εκκλησία είχε αναλάβει την κατασκευή Ιδρύματος για ΑμεΑ στον ίδιο χώρο και, σύμφωνα με τη σύμβαση που είχε υπογραφεί, το κτίριο έπρεπε, ήδη, να βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης. Έτσι, ασκούσε πιέσεις για την εκκένωσή του.

Μάλιστα, πριν περίπου έναν χρόνο η αστυνομία είχε επιχειρήσει την εκκένωσή του (αλλά μετά δύο μέρες το κατέλαβαν εκ νέου), ενώ και ιερείς είχαν πραγματοποιήσει διαμαρτυρία στην είσοδο.

Χθες το πρωί, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν επιχείρηση εκκένωσης στο πλαίσιο σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν εντός του κτιρίου και συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα. Πρόκειται για 14 αλλοδαπούς(οι τέσσερις από την Αλγερία και την Τυνησία και οι υπόλοιποι αλληλέγγυοι από ευρωπαϊκές χώρες) ηλικίας από 16 έως 46 ετών και 28χρονη Ελληνίδα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Αυτήν την ώρα αλληλέγγυοι συγκεντρώνονται έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, για να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία και να ζητήσουν την απελευθέρωση των συλληφθέντων.