Ούτε καν προσωρινή λύση για τις ελλείψεις σε αναλώσιμα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» δε δόθηκε από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.


Όπως υπογραμμίζεται σε σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας "Μακεδονία" της δημοσιογράφου Νικολέτας Μπούκα, παρά τις υποσχέσεις που έδωσε ο υπουργός μόλις πριν μερικές ημέρες στη Θεσσαλονίκη, η αυριανή εφημερία του νοσοκομείου θα γίνει με δανεικά αντιδραστήρια από το «Ιπποκράτειο», τα οποία όμως φτάνουν για μία εβδομάδα!

Το θέμα των τραγικών ελλείψεων είχε αποκαλύψει η εφημερίδα σε δημοσίευμά της στις 8 Απριλίου 2016, όπου αποκαλυπτόταν πως τα αποθέματα του «Παπαγεωργίου» σε αντιδραστήρια, τα οποία χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό της ομάδας αίματος των τραυματιών καί σοβαρά ασθενών που προσέρχονται στα επείγοντα περιστατικά, προκειμένου στη συνέχεια να υποβληθούν σε μετάγγιση αίματος, είχαν εξαντληθεί ήδη στην προηγούμενη εφημερία του. Στην επίσκεψή του ο υπουργός υποσχέθηκε λύση, αλλά...

Η διοίκηση του νοσοκομείου έστειλε ήδη επιστολή προς την 3η ΥΠΕ, με την οποία ενημερώνει ότι αδυνατεί να εφημερεύσει επειδή εξαντλήθηκαν τα αντιδραστήρια, ενώ η επόμενη εφημερία είναι σε τέσσερις μέρες. 

«Προσπαθούμε να κόψουμε απ’ όπου μπορούμε, για να εξασφαλίσουμε χρήματα να αγοράσουμε επιπλέον ποσότητα από την προμηθεύτρια εταιρεία, η οποία σταμάτησε να μας δίνει, διότι έχουμε να την πληρώσουμε δύο χρόνια. Περιμέναμε ότι μετά την παρέμβαση του υπουργού θα υπήρχε κάποια εξέλιξη στην εύρεση ενός κονδυλίου 8.000 -10.000 ευρώ, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε καμία ενημέρωση», δηλώνει στην εφημερίδα ο πρόεδρος του δ.σ. του «Παπαγεωργίου» Βασίλειος Παππάς. 

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε δηλώσει από τη Θεσσαλονίκη ότι «είναι αδιανόητο να λέμε ότι θα σταματήσει η εφημερία ενός τέτοιου νοσοκομείου, επειδή δεν μπορούν να βρεθούν κάποιες χιλιάδες ευρώ, για να αγοραστούν αντιδραστήρια. Συνεννοήθηκα και με τους διοικητές της 3ης καί 4ης ΥΠΕ, οι οποίοι θα αναλάβουν να αντιμετωπίσουν το θέμα τις επόμενες ημέρες».

Οι μέρες πέρασαν και η λύση δεν ήλθε...