Βρήκε τον μπελά του 47χρονος επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη. Διαπίστωσε ότι, ιστοσελίδα με τη φίρμα της εταιρίας του στο Ίντερνετ, αλλά και προφίλ στο Facebook με το όνομά του, τον δυσφημούσαν ως επαγγελματία!


Πίσω από όλη αυτήν την πλεκτάνη ήταν 41χρονος πρώην συνεργάτης του. Εκείνος είχε στήσει την ιστοσελίδα, με το λογότυπο της εταιρίας του 47χρονου, αλλά και το πλαστό προφίλ στο Facebook, όπου έγραφε τα... χίλια μύρια, για τις υποτιθέμενες παράνομες δραστηριότητες του πρώην συνεργάτη! Τον είχαν βοηθήσει σε όλο αυτό, ένας 44χρονος Βούλγαρος και δύο Έλληνες, 44 και 51 ετών.

Πριν, περίπου, έναν μήνα, ο 41χρονος επικοινώνησε με τον επιχειρηματία και του είπε πως αυτός ήταν ο υπεύθυνος για τα όσα αναγράφονταν στο Ίντερνετ. Ζήτησε, μάλιστα, 40.000 ευρώ, για να κατεβάσει την ψεύτικη ιστοσελίδα και το πλαστό προφίλ. Μετά από αρκετές συνεννοήσεις, δόθηκε ραντεβού στα τέλη Μαρτίου και ο επιχειρηματίας παρέδωσε, ως προκαταβολή, 5.000 ευρώ.

Την επομένη, ο 41χρονος κατέβασε την ιστοσελίδα, όχι όμως και το πλαστό προφίλ. Με συνεχή τηλεφωνήματα απαιτούσε και τα υπόλοιπα χρήματα. Όπως έλεγε, σε διαφορετική περίπτωση, θα ενεργοποιούσε, εκ νέου, την ιστοσελίδα που προκαλούσε επιχειρηματική ζημιά στον πρώην συνεργάτη του...

Μετά από αυτό, ο 47χρονος πήγε στην αστυνομία . Κατήγγειλε το γεγονός και κλείστηκε ραντεβού για χθες, Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, σε καφέ της Θεσσαλονίκης. Εκεί, ο επιχειρηματίας θα παρέδιδε 10.000 ευρώ στον επίδοξο εκβιαστή. Μόνον που, μαζί του, πήγαν στο ραντεβού και οι αστυνομικοί, οι οποίοι συνέλαβαν στα πράσα τον 41χρονο και τον 44χρονο Βούλγαρο που έπαιζε το ρόλο του οδηγού και τσιλιαδόρου. Μάλιστα, ο δράστης φορούσε ρολόι με κάμερα και κατέγραφε την συνάντηση με τον επιχειρηματία!

Κατά την προανάκριση ο 41χρονος ομολόγησε πως είχε άλλους δύο συνεργούς: Τον 44χρονο και τον 51χρονο. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Εκβίασης κατ’ εξακολούθηση» και «Παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας» (οι δράστες κατέγραφαν και τις τηλεφωνικές συνομιλίες με το θύμα).

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δ.Ι.Ασ.