Αρχίζει σήμερα η διανομή των 14.000 νωπών κοτόπουλων, που παρέλαβε η Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
στο πλαίσιο του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ/FEAD), ως επικεφαλής εταίρος της «Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Θεσσαλονίκης – Δυτικό Τμήμα», στους άπορους δικαιούχους του προγράμματος.

Οι ποσότητες παρελήφθησαν και ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως προς την καταλληλότητά τους και την καλή κατάστασή τους και άρχισε η διανομή τους στους Δήμους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα διαθέσουν τα νωπά κοτόπουλα στους εγγεγραμμένους άπορους της περιοχής τους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της «Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Θεσσαλονίκης – Δυτικό Τμήμα», οι δικαιούχοι του προγράμματος ανά Δήμο θα παραλάβουν τις εξής ποσότητες νωπών κοτόπουλων σε τεμάχια σήμερα:

  • -Δήμος Παύλου Μελά: 2.500
  • -Δήμος Δέλτα: 1.400
  • -Δήμος Χαλκηδόνας: 670
  • -Δήμος Ωραιοκάστρου: 450
Αντιστοίχως οι αναλογούσες ποσότητες θα μοιραστούν αύριο στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και στους Δήμους Αμπελοκήπων Μενεμένης, Κορδελιού Ευόσμου και Νεάπολης Συκεών.

Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 θα παραλάβουν νωπά κοτόπουλα οι Δήμοι Λαγκαδά και Βόλβης.