Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών, αναφερόμενος στους χειρισμούς του
πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και τα σύνορα των χωρών του Βαλκανικού προσφυγικού διαδρόμου είναι κλειστά. Οι πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας είναι ήδη εγκλωβισμένοι εδώ.

Καταδικάσαμε πρώτοι και συνεχίζουμε να καταδικάζουμε τις μονομερείς ενέργειες, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αυτή η πραγματικότητα αποτυπώνεται ρητά στο κείμενο που συνυπέγραψε ο κ. Τσίπρας, μαζί με τα άλλα 27 κράτη της Ε.Ε., στη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Φεβρουαρίου.

Αυτή την πραγματικότητα και την υπογραφή του αρνείται τώρα ο κ. Τσίπρας, απαντώντας μέσω twitter - και με καθυστέρηση - στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Τουσκ.

Ο κ. Τσίπρας είναι πολλαπλά και βαριά εκτεθειμένος. Είτε δεν ξέρει τι υπογράφει είτε επιμένει να εξαπατά τους Έλληνες. Σε κάθε περίπτωση η αξιοπιστία του είναι μηδενική και οι χειρισμοί του επικίνδυνοι για τη χώρα.

Η ανησυχία μας για το τι θα κάνει στη Σύνοδο Κορυφής της 17ης Μαρτίου είναι μεγάλη. Δεν τον εμπιστευόμαστε. Αυτό άλλωστε, το τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Και ουσιαστικά το επανέλαβε σήμερα μιλώντας στο φόρουμ για την Κοινωνική Ασφάλιση. Ρώτησε αν έχει καταλάβει τι υπέγραψε ο κ. Τσίπρας στις Βρυξέλλες».