Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι για ακόμα μια φορά στα ρεπορτάζ των διεθνών ΜΜΕ με αρνητικές αναφορές για όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας και στο παιχνίδι κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. 


Ο διεθνής Τύπος περιγράφει τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη και μόνο κολακευτικά δεν είναι τα σχόλια για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στη Βρετανία, «η βία προκάλεσε την διακοπή του ημιτελικού του ελληνικού κυπέλλου», αναφέρει ο ειδησεογραφικός όμιλος του «BBC», ενώ η εφημερίδα «Daily Mail» τόνισε: «Οπαδοί του ΠΑΟΚ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους, επειδή δεν τους δόθηκε καθαρό πέναλτι κόντρα στον Ολυμπιακό για το ελληνικό κύπελλο».

Στη Γερμανία η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα «Bild» αναφέρει πως υπήρξαν «φωτοβολίδες και εισβολή. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα».

Στην Ισπανία η «Marca» σημειώνει «μια καταιγίδα από φωτοβολίδες ανάγκασε τη διακοπή του ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός», ενώ η «Sport»: «Το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός διακόπηκε για βίαια περιστατικά στον αγωνιστικό χώρο».

Στην Πορτογαλία υπήρχαν εκτενείς αναφορές, λόγω της παρουσίας του Μάρκο Σίλβα στον πάγκο του Ολυμπιακού. Η «Record» αναφέρει: «Ελλάδα: Το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός διακόπηκε λόγω προβλημάτων στο χορτάρι», ενώ η «Jogo» στέκεται στο επεισόδιο με τον Σίλβα, ο οποίος δέχθηκε πολλά αντικείμενα: «Δύσκολο βράδυ για τον Σίλβα».

Στην Ιταλία η «Gazzetta dello sport» αναφέρεται στο νέο περιστατικό βίας στα ελληνικά γήπεδα, ενώ η «Corriere dello sport» αναφέρει: «Βίαια επεισόδια στη Θεσσαλονίκη και διακοπή αγώνα λόγω των χούλιγκανς».