Αιφνιδιάστηκε ο Ηρακλής και βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει, μέσα στην... πισίνα του Καυτανζογλείου!


Το παιχνίδι έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή κι αξίζουν συγχαρητήρια οι παίκτες και των δύο ομάδων (αλλά και οι... φίλαθλοι που αψήφησαν τα... καρεκλοπόδαρα που έπεφταν). Είχε μια άγρια ομορφιά και πολύ αγωνία, καθώς στο τέλος του α μέρους ήταν η Βέροια που έβλεπε τον Χουάντερσον να κρατά το 1-1 και στο τέλος του β μέρους ο Ηρακλής που έβλεπε τον Καντιμοίρη και το... δοκάρι να καταφέρνει να πάρει την ισοπαλία!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Η Βέροια μπήκε ψυχωμένα, πήρε τις κόντρες στο γλιστερό τερέν (βρέχει συνεχώς) και προηγήθηκε. Βρήκε αρκετά κενά στο 3-5-1-1 του Ηρακλή και έκανε παιχνίδι.

Φαίνεται, όμως, ότι οι φιλοξενούμενοι επαναπαύθηκαν και σταμάτησαν να πιέζουν. Ξύπνησε κι ο Ηρακλής κι άρχισε να δημιουργεί από τον άξονα. Χάρη στη δεινότητα του Βέλλιου, ισοφάρισε.

Από εκεί κι έπειτα, όμως, άρχισαν πάλι τα λάθη και η υποχώρηση. Η Βέροια βγαίνει συνεχώς από τα άκρα (κυρίως από τα αριστερά όπου γίνεται... πάρτι με τον Γιουσούφ), αλλά και στον άξονα (με τον Άρτσε) και δυσκολεύει τους "κυανόλευκους". Μετέτρεψε το τελευταίο δεκάλεπτο του α μέρους σε κόλαση και χρειάστηκε ο Χουάντερσον για να μείνει το 1-1.

Στο β μέρος ανέλαβε δράση ο... Παπαδόπουλος. Άλλαξε το σύστημα του Ηρακλή σε 4-4-1-1, με τον Λουκίνα λίγο πιο μπροστά από το Βέλλιο και το πράγμα κυλούσε σαφώς καλύτερα. Οι κυανόλευκοι πήραν τα ηνία του αγώνα κι ήταν αυτοί που ήλεγχαν απόλυτα.

Κάτι πήγε να κάνει η Βέροια στην αρχή του β μέρους και γύρω στο 70', αλλά μετά άρχισε να της αρέσει ο βαθμός της ισοπαλίας. Τι κι αν έβαλε δυο επιθετικούς ο Ελευθερόπουλος; Στο τέλος κι αυτός έβαλε αμυντικό, για να κρατήσει το 1-1.

Στο μεταξύ, είχε αρχίσει το... πάρτι του Ηρακλή. Οι ευκαιρίες χάνονταν η μία πίσω από την άλλη, με μεγαλύτερη αυτήν του Ρομάνο που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά. Έτσι οι δυο ομάδες μοιράστηκαν ημίχρονα, γκολ και βαθμούς...

Pre Game

Παιχνίδι κάτω από δύσκολες συνθήκες θα δούμε στο Καυτανζόγλειο, μεταξύ Ηρακλή και Βέροιας. Στη Θεσσαλονίκη βρέχει εδώ και δύο μέρες και αναμένεται πως ο αγωνιστικός χώρος θα είναι ιδιαίτερα βαρύς.

Παρότι δύο μέρες βρέχει ασταμάτητα στη Θεσσαλονίκη το γήπεδο του Ηρακλή βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αναβολής του αγώνα με τη Βέροια.

Αρκετές οι απουσίες για τους δύο προπονητές: ο Μπαρτολίνι έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού ενώ τιμωρημένοι είναι οι Κοσμάς Τσιλιανίδης και Καρασαλίδης. Εκτός και ο Πασάς με τον Λαζάρ που είναι ανέτοιμοι. Από την Βέροια του Δημήτρη Ελευθερόπουλου απουσιάζουν οι Λόπεθ, Όστοιτς, Μπατιόν, Βεργώνης, Κόλα, Νάστος, Εντζεγκουέλε, Μάνος.

Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Γκολ: 28' Βέλλιος / 9' Ανάκογλου
Δοκάρια: 88' Ρομάνο / -
Διαιτητές: Ευάγγελος Κιοτζένης, Χασάν Κούλα, Ιορδάνης Απτόσογλου 4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης
Κίτρινες: 21' Στάμου, 67' Λουκίνας, 77' Ιντζόγλου / 80' Γιαννούλης
Κόκκινες: - / -
Οι συνθέσεις:
Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Στάμου(87' Περόνε), Τσότρας, Ιντζόγλου, Κυριακίδης, Μοντέιρο(46' Λουκίνας), Λεοζίνιο(78' Ρομάνο), Βέλλιος.
Στον πάγκο οι: Περνίς, Περόνε, Ζαμπάρης, Πουρτουλίδης, Ρομάνο, Λουκίνας και Μπουλούτ.
Βέροια (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Ραούλ Μπράβο, Γιαννούλης, Αραγονές, Μαραγκός, Σιόντης, Άρτσε, Μαγέφσκι, Γιουσούφ(80' Αμπντούν), Ανάκογλου(90+1' Πούγγουρας), Καϊκούτ(73' Ναζλίδης).
Στον πάγκο οι: Βασιλειάδης, Νέτο, Αμπντούν, Ναζλίδης, Μεληκιώτης, Πούγγουρας και Γεωργιάδης.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό: