Το προσφυγικό, αλλά και το θέμα της διαπραγμάτευσης φιγουράρουν, σήμερα, ως βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Βόμβα ΔΝΤ 9 δισ. ευρώ
Όπως τονίζει η εφημερίδα «σαν., βόμβα έσκασε χτες η δήλωση του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ξεκαθάρισε ότι για να βγει το ελληνικό πρόγραμμα απαιτούνται μέτρα ύφους 9 δις ευρώ! Δηλαδή ένα νέο Μνημόνιο».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Ο «γύπας» Πόλσον θέλει να αρπάξει Πειραιώς και Alpha
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «ο Τζον Πόλσον, ο οποίος έγινε γνωστός παγκοσμίως επειδή από το 2007 ποντάρισε στην κατάρρευση των αμερικανικών ενυπόθηκων δανείων, καταγράφοντας τότε κέρδη της τάξεως των 590%, ήταν αυτός ο οποίος έγινε γνωστός και στην Ελλάδα ποντάροντας επίσης στην κατάρρευση της χώρας μας, για να βγει τελικά κερδισμένος από το «παιχνίδι» με τα ελληνικά ομόλογα. Σήμερα όπως αποκαλύπτεται θέλει να κερδοσκοπήσει και πάλι στην πλάτη της Ελλάδας».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ου μπλέξεις»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «από το κακό στο χειρότερο η διαπραγμάτευση (για να τελειώσει η αξιολόγηση). Το ΔΝΤ επιμένει στα μέτρα των 9 δισ. ευρώ! Αμφισβητούν τον…Τόμσεν οι Ευρωπαίοι. Αναπάντεχη γερμανική κατανόηση λόγω Προσφυγικού».

ΕΘΝΟΣ: «Πόϊντ Σύστεμ για χρέη προς τα Ταμεία»
Η εφημερίδα σημειώνει: «ηλεκτρονικό σαφάρι με στόχο να εντοπισθούν οι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων εξαπολύουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας με τη χρήση ενός ειδικού λογισμικού. Στο στόχαστρο μπαίνουν αρχικά οι κατά σύστημα κακοπληρωτές».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Επανάσταση στρατού, παραβίαση συντάγματος και... Κόκκαλης
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι παντός καιρού. Ο άνθρωπος που επί δεκαετίες, με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ξεκοκάλισε το ελληνικό δημόσιο. Αυτός ο άνθρωπος αντί να είναι κατηγορούμενος όπως και ο Χριστοφοράκος, κυκλοφορεί ελεύθερος και κάνει μπίζνες με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ... Η Intrakat του Σωκράτη Κόκκαλη είναι ανάμεσα στις 4 που ανέλαβαν στα πλαίσια ενός "διαγωνισμού - αστραπή" την προμήθεια 769 οικίσκων (containers), επιφανείας εκάστου 25 τετραγωνικών μέτρων, για την προσωρινή στέγαση προσφύγων - υπηκόων τρίτων χωρών, προϋπολογισμού 14,2 εκατ. ευρώ».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Φοβάται τους υπουργούς του»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τα μέλη του υπουργικού να παραδώσουν τα κινητά τηλέφωνά τους πριν από τη συνεδρίαση. Απορία προκαλεί το γεγονός ότι στην αίθουσα συνεδριάσεων ειδικά μηχανήματα σαρώνουν για υποκλοπές και «απενεργοποιούν» τα κινητά».

ΕΣΤΙΑ: «Συντονισμός για το θεαθήναι»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ήδη, όταν πριν 14 περίπου μήνες ανελάμβανε η Κυβέρνησις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το μεταναστευτικό ήταν σε εξέλιξη. Όχι με την ένταση που είδαμε να κλιμακώνεται στο διάστημα που ακολούθησε, αλλά τότε οι ροές ήταν καθημερινές».

Η ΑΥΓΗ: «Αναζητείται υπέρβαση»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «κλίμα συνεννόησης στο τρίγωνο Βρυξέλλες-Αθήνα-Άγκυρα, που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία για μια ρεαλιστική και μεσοπρόθεσμη βιώσιμη αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος στην ευρωτουρκική σύνοδο της Δευτέρας, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες και ώρες».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Παζαρεύουν την τύχη χιλιάδων προσφύγων»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση ΕΕ και γείτονος που φαίνεται να καταλήγει σε επαναπροώθηση όλων των προσφύγων, πλην των Σύρων. Οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» γράφουν ότι έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία στη συνάντηση του Αχμέτ Νταβούτογλου με τον Ντόναλντ Τουσκ».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Μαζί στο τραπέζι προσφυγικό, αξιολόγηση»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «μορφή «δίδυμης» διαπραγμάτευσης προσλαμβάνουν εκ των πραγμάτων για την Αθήνα το προσφυγικό και η αξιολόγηση, με την κυβέρνηση να προβλέπει σε ελαστικότερη αντιμετώπιση των εταίρων λόγω των βαρών από τις προσφυγικές ροές».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Και οι Βούλγαροι κλείνουν τα σύνορα
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «ενώ ο αρμόδιος υπουργός Γ. Μουζάλας διαμηνύει ότι η χώρα μπορεί να αντέξει μέχρι 150.000 πρόσφυγες και πρέπει να φτιάξει άμεσα προσωρινούς χώρους φιλοξενίας τους, εντείνονται οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών στο δήμο Λαγκαδά και στην Πέλλα στην προοπτική φιλοξενίας προσφύγων. Παράλληλα οι συνοριακές δυνάμεις της Βουλγαρίας βρίσκονται σε «κόκκινη επιφυλακή», καθώς οι αρχές της χώρας φοβούνται μήπως ο εγκλωβισμός των χιλιάδων προσφύγων στην Ειδομένη και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας στρέψει τις ροές προς τη χώρα τους, όπου επίσης υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εγκλωβισμού».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Προσαρμόζουν το Ασφαλιστικό στη ζούγκλα της αγοράς εργασίας»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «στόχος του σχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό είναι να προσαρμόσει την Ασφάλιση και τη σύνταξη στα δεδομένα που έχουν ήδη διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας, με την κυριαρχία των χαμηλών μισθών, της μερικής απασχόλησης και της εκ περιτροπής εργασίας».

ΤΑ ΝΕΑ: «Έκλεισαν τα σύνορα, ανοίγουν τα στρατόπεδα»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι:» με ένα παράλληλο Υπουργικό Συμβούλιο που θα έχει συντονιστή-επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα θα προσπαθήσει να διαχειριστεί την κρίση του Προσφυγικού η κυβέρνηση».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Βρήκαν τρόπο να φρενάρουν τον καρκίνου του μαστού
Σύμφωνα με την εφημερίδα «διεθνής μελέτη βρήκε συνδυασμό φαρμάκων που καθυστερεί την χημειοθεραπεία».

ESPRESSO: Το δώρο του υπουργού σε δίμετρη Ρωσίδα
Η εφημερίδα γράφει: «Ο παντρεμένος πολιτικός πήγε με ξανθιά καλλονή στο κέντρο της Αθήνας για να της αγοράσει κινητό Είναι μοσχαναθρεμμενος, με ιδιαίτερο στιλ, διαθέτει καυστικό χιούμορ και διαχειρίζεται ένα από τα κρίσιμα χαρτοφυλάκια. Ο λόγος για υπουργό που συνήθως διατηρεί χαμηλό προφίλ στις δημόσιες εμφανίσεις του, αποδεικνύεται όμως πολύ... άτακτος (στις ιδιωτικές στιγμές του), αν και παντρεμένος».

KONTRA NEWS: «Εγκληματίες! Μας φορτώνουν 150.000 πρόσφυγες αλλά θέλουν και άλλα 9 δισ. φόρους»
Η εφημερίδα γράφει ότι «εγκληματούν συνειδητά σε βάρος της Ελλάδας οι λεγόμενοι εταίροι, οι οποίοι όχι μόνο επιχειρούν εκβιαστικά να μας φορτώσουν 150.000 πρόσφυγες μετατρέποντας τη χώρα σε ένα απέραντο hot spot».

STAR PRESS: Θα μας χτυπήσει η Τουρκία
Η εφημερίδα δημοσιεύει «προφητεία» του Οσίου Παϊσίου. Κάνει λόγο για έγγραφο του Οσίου που «ουδέποτε κοινοποιήθηκε από τους ιερείς. Φέρεται να παραδόθηκε από το γέροντα στον ιερωμένο Φίλιππο της Movής Εσφιγμένου και είναι αποκαλυπτικό για το μέλλον της χώρα μας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Δείγματα προόδου»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «κλίμα αισιοδοξίας για επικείμενη συμφωνία, που θα επιτρέψει την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα, προκειμένου να ολοκληρώσουν την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος επικρατούσε χθες στις Βρυξέλλες».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Βήμα για συμφωνία»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σοβαρές ενδείξεις για κατάληξη των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με ΕΚΤ και Κομισιόν σε καταρχήν συμφωνία, αρχίζουν να διαφαίνονται. Σημάδια ευελιξίας από το Βερολίνο».