Την αναβολή του αγώνα, Ηρακλής-Ολυμπιακός, αποφάσισε  ο υπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, έκανε αποδεκτό το αίτημα της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το οποίο δε μπορούσε να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα μετά τα όσα συνέβησαν την περασμένη Τετάρτη στην Τούμπα, αλλά και λόγω της μεγάλης αστυνομικής δύναμης που έχει μεταβεί στην Ειδομένη για το προσφυγικό. 

Το παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής της Super League ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής (19:30) στο Καυτανζόγλειο, αλλά τελικά θα γίνει σε άλλη ημερομηνία που θα οριστεί από τη διοργανώτρια αρχή. 

Οι αλλαγές στο πρόγραμμα

Η αναβολή του αγώνα, Ηρακλής - Ολυμπιακός, ανάγκασε τη Super League να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή του προγράμματος της 25ης αγωνιστικής.

Στην θέση του αγώνα που επρόκειτο να γίνει στο «Καυτανζόγλειο», θα διεξαχθεί το ματς, Παναθηναϊκός - Ατρόμητος (19:30), ενώ στις 15:00 θα γίνει η σέντρα στην αναμέτρηση, Πανθρακικός - ΠΑΟΚ, που αρχικά είχε οριστεί για τις 17:15.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής αναφέρει: «Σε συνέχεια απόφασης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αναβολή του αγώνα ΗΡΑΚΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, οι κάτωθι αγώνες στο πλαίσιο της 25ης Αγωνιστικής της Super League άλλαξαν ώρα και θα διεξαχθούν ως εξής:

Ο αγώνας ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ θα διεξαχθεί την Κυριακή 06.03.2016 στις 19:30 (αντί για τις 15:00).


Ο αγώνας ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. θα διεξαχθεί την Κυριακή 06.03.2016 στις 15:00 (αντί για τις 17:15)».

Ηρακλής: Η αναβολή είναι τσιρότο σε πληγή που αιμορραγεί

Την επιθυμία της να διεξαχθεί κανονικά το κυριακάτικο ματς με τον Ολυμπιακό εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ηρακλής.

Οι «κυανόλευκοι» θεωρούν ότι η αναβολή αγώνων του πρωταθλήματος δε λύνει το πρόβλημα της βίας, ενώ ζητούν από την Πολιτεία να χτυπήσει στη ρίζα του το πρόβλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής: «Ο Ηρακλής θέλει να παίξει την Κυριακή. Τα πρόσφατα γεγονότα είναι ντροπιαστικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο άλλα η λύση είναι να αντιμετωπιστεί η βία και η διαφθορά και όχι να σταματά να προχωρά το ελληνικό ποδόσφαιρο και να προσπαθεί να αναπτυχθεί.

Ένα από τα όνειρα μας είναι να συνεισφέρουμε στην εξεύρεση λύσεων, αυτό άλλωστε είναι ευθύνη της κάθε ομάδας, των θεσμών του ποδοσφαίρου και της Πολιτείας.

Η ματαίωση των αγώνων σκοτώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, το σκοτώνει σε εθνικό επίπεδο και παράλληλα δεν του επιτρέπει να ξεχωρίσει.

Η αντιμετώπιση των θεμάτων της διαφθοράς και της βίας είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσεις να ξεχωρίσεις και να λάμψεις σε διεθνές επίπεδο.


Η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει τις ρίζες του προβλήματος και όχι να τιμωρεί τους αληθινούς οπαδούς του ποδοσφαίρου. Άλλωστε το να ματαιώνεις τους αγώνες είναι σα να βάζεις τσιρότο σε μια ανοικτή πληγή που αιμοραγεί».