Βροχές αναμένονται σήμερα Καθαρά Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας με σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοανατολικά και χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά, ενώ τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα ανατολικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατοκικοί τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νοτιότερα κυρίως τις πρωινές ώρες και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα νότια πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και οι άνεμοι πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 βαθμιαία βόρειοι 6 με 7 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα νότια, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα έντονες που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι βόρειο 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αύριο Τρίτη 15 Μαρτίου 2016, ο καιρός θα είναι άστατος με νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, τοπικές βροχές στο Ιόνιο, στα Ηπειρωτικά πλην της Θράκης και τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Καταιγίδες στα δυτικά και στα ορεινά λίγα χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.