Τη διεξαγωγή κατεπείγουσας πειθαρχικής έρευνας για τα όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά τη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής,
ζητεί από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη που χειρίστηκε την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου.


Στην αναφορά, την οποία κατέθεσε μέσω του δικηγόρου της Θεμιστοκλή Σοφού, παρατίθεται όλη η ομιλία του κ.  Παπαγγελόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη, αντικρούοντας τις σε βάρος του καταγγελίες.

Όπως αναφέρει η κ. Τσατάνη, από τη χθεσινή συζήτηση προέκυψαν νεότερα στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν σχετικά με την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου  και τους χειρισμούς εισαγγελικών λειτουργών.

Η κ. Τσατάνη στην αναφορά της που κοινοποίησε και στον υπουργό Δικαιοσύνης Νικόλαο Παρασκευόπουλο, ζητά: «να πιστοποιηθή και ενδοϋπηρεσιακώς το σύννομον (ή μη) των ενεργειών της κ. Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών κ. Γεωργίας Τσατάνη, αλλά και της κ. Προέδρου του Αρείου Πάγου, κ. Βασιλικής Θάνου Χριστοφίλου, και των κ. Ιωάννη Αγγελή, Εισαγγελέως Εφετών, και κ. Ελένης Ράϊκου, Αντεισαγγελέως Εφετών Διαφθοράς, καθώς και όλων των εξετασθέντων εισαγγελικών λειτουργών ως μαρτύρων, κληθέντων από την κ. Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, αλλά και για παν θέμα που εκθέτει απομειωτικώς την επί δεκαετίες άσπιλον υπηρεσιακή ιδιότητα και την προσωπικότητα της κ. Γεωργίας Τσατάνη και εις το πρόσωπόν της την ενιαίαν εισαγγελική υπηρεσίαν, έστω και υπονοηματικώς «εκ συμπτώσεως», επιλυομένων, κατά παράκλησιν και των δικονομικών και ουσιαστικών παραμέτρων της υπηρεσιακής εκπληρώσεως του ανατεθέντος από εσάς καθήκοντός της, εξ επόψεως εσωτερικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς εννόμου τάξεως, την οποία ως ιεραρχικώς κατωτέρα σεμνύνεται να σας υποδείξει, επαφιεμένη εις την τιμίαν κρίσιν σας και την κρίσιν οιουδήποτε ανωτέρου βαθμού συναδέλφου».

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Τσατάνη, η οποία έθεσε στο αρχείο δικογραφία του Ανδρέα Βγενόπουλου για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας,  με επιστολή της προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη έχει κάνει λόγο για παρέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου στην εν λόγω υπόθεση, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η πειθαρχική έρευνα που διενεργεί η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου για τον τρόπο που περιήλθε στην κ. Γεωργία Τσατάνη η δικογραφία για την υπόθεση με ελεγχόμενο τον  επιχειρηματία  Ανδρέα Βγενόπουλο.