Με στόχο τη μελέτη και την αποτύπωση του γευστικού γίγνεσθαι το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διοργανώνει για πρώτη φορά Συνέδριο Γαστρονομίας.
Το 1ο Συνέδριο Γαστρονομίας έχει τίτλο «Θεσσαλονίκη: γεύσεις από την Ανατολή ως τη Δύση» και επιχειρεί να διεισδύσει στην ιστορία των διαφόρων εθνοτήτων που απαρτίζουν τον ιστό της Θεσσαλονίκης και να παρουσιάσει μια μέρα αφιερωμένη σε γαστρονομικά ταξίδια, γεύσεις και μυρωδιές.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στην αίθουσα Αριστοτέλης του ξενοδοχείου Makedonia Palace, και ώρες 12:00 – 18:00 και είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Πρόκειται για ένα γαστρονομικό forum κατά τη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθεί σειρά ομιλιών από εκπροσώπους του κάθε πολιτισμού, με αναφορές στην ιστορική και σύγχρονη πορεία τους στα δρώμενα της πόλης. Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν live μαγειρική με γευστικές δοκιμές από την κάθε κουζίνα.
Το συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, δημοσιογράφους, food bloggers, σπουδαστές επισιτιστικών τμημάτων σχολών, καθώς και στο ευρύτερο κοινό που επιθυμεί να ενημερωθεί για την γευστική ιστορία της πόλης.
Συντονίζει ο Chef Βαγγέλης Δρίσκας
Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν με δήλωση συμμετοχής στο:
http://www.delta-iek.gr/gastronomy
Σχόλια
Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.