Χαμός έγινε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με μοναδικό θέμα την σύμβαση μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και δήμου, για τη χρήση της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης.


Όταν πήρε το λόγο ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δ. Κούβελας, εκπροσωπώντας την παράταξη των "Εντάξει" (ο επικεφαλής Στ. Καλαφάτης βρισκόταν στην Αθήνα), μετέφερε ανακοίνωση της παράταξης για το θέμα των δηλώσεων Μουζάλα.

Σε αυτήν, αναφέρονταν τα εξής: 

"Σε εθνικό ατόπημα υπέπεσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το να αποκαλεί τη γειτονική χώρα με το συνταγματικό της όνομα. Πρόκειται για εθνικό και πολιτικό ολίσθημα. Και τα πολιτικά ολισθήματα πληρώνονται ακριβά.

Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι Έλληνας υπουργός εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο κι ότι εννοεί τα λεγόμενά του, αλλά ούτε μπορεί να δεχτεί μια ετεροχρονισμένη συγνώμη και να αφεθούν τέτοιες συμπεριφορές να περάσουν χωρίς πολιτικές συνέπειες. Ειδικά όταν κάτι τέτοιο το μόνο που κάνει είναι να προσθέτει βέλη στη φαρέτρα των γειτόνων για να χαλκεύσουν την ιστορία και να «περάσουν» τις θέσεις τους.
Όποιος αδιαφορεί ακόμη και για τις αποφάσεις του ΟΗΕ και αποκαλεί τη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία κι όχι με αυτήν που έχουν καθιερώσει οι διεθνείς οργανισμοί καταδικάζεται με τις δικές του ενέργειες στις συνειδήσεις μας. Ως Θεσσαλονικείς και Μακεδόνες, δεν μπορούμε να δεχτούμε την προσπάθεια χάλκευσης της ιστορίας. Και είναι ακόμη πιο επικίνδυνο να επιχειρείται να χαρακτηρισθούν ακραίοι όσοι δε δέχονται το σφετερισμό της εθνικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς".
Αμέσως πήρε το λόγο ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος κάλυψε πλήρως τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής:
"Ο κ. Κούβελας ζει στον κόσμο του. Είπε κάτι εν τη ρύμη του λόγου ο υπουργός και... Ε, κι εγώ έχω πει τη χώρα αυτή Μακεδονία. Υπενθυμίζω πως επί Σαμαρά ξεκίνησε το πρόβλημα με τη χώρα αυτή. Πρέπει να ντρέπεστε που φέρνετε ένα τέτοιο θέμα! Ακούμε τώρα τον Καμμένο, επειδή είναι εθνικοπατριώτης... Δώσαμε παγκοσμίως αυτό το δικαίωμα, από λάθος, να λέγεται αυτήν τη χώρα η Μακεδονία. Εγώ τη λέω Σκόπια. Είναι ντροπή, για έναν τέτοιο άνθρωπο, τον κ. Μουζάλα, που έγινε κομμάτια για το προσφυγικό"! Και απεκάλεσε εθνικοκάπηλο τον κ. Κούβελα!
Ο κ. Κούβελας ζήτησε το λόγο επί προσωπικού, ο πρόεδρος του σώματος αρνήθηκε κι ακολούθησαν αντεγκλήσεις, με το δήμαρχο να λέει ότι "έχει σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί απ΄το να απαντά στον Κούβελα" και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Παν. Αβραμόπουλο να επιτίθεται λεκτικά στον αντιπρόεδρο του σώματος και να συμφωνεί με τον δήμαρχο ότι "βρίσκεστε στον κόσμο σας. Αν ήταν εδώ ο επικεφαλής σας, πιστεύω ότι δε θα λέγονταν αυτά", πρόσθεσε.
Η συνεδρίαση διακόπηκε για 10 λεπτά, αλλά όταν ξανάρχισε, το θέμα συνεχίστηκε, με τελικό αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι σύμβουλοι της παράταξης "Εντάξει" που παραβρίσκονταν, με τον κ. Αβραμόπουλο να φωνάζει: "Σας παραδίδω τον κ. Κούβελα στην κρίση σας. Αφού σας παρέδωσα, μπορείτε να αποχωρήσετε"!