To Mακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης καλωσορίζει στη συλλογή του, το έργο του καλλιτέχνη Cris Gianakos (γεν. Νέα Υόρκη, 1934) με τίτλο Ramp Prototype.
Πρόκειται για την «Ράμπα», ένα αντιπροσωπευτικό έργο του καλλιτέχνη, που παρουσιάζει λιτά τη δυναμική της διαγώνιας γραμμής και έχει αποτελέσει κύριο θέμα των επικλινών κατασκευών του από ξύλο και σίδερο. Ο γνωστός ελληνοαμερικανός καλλιτέχνης που ζει στη Νέα Υόρκη επισκέπτεται την Ελλάδα, και εκθέτει το έργο του. Έργα του βρίσκονται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές.

To Νέο Απόκτημα της μόνιμης συλλογής του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, είναι δωρεά του Claes Nordenhake, ιδιοκτήτη και διευθυντή της Galerie Nordenhake (Βερολίνο, Στοκχόλμη) και συνεργάτη του καλλιτέχνη. Το έργο παραλήφθηκε στις 6 Μαρτίου και τοποθετήθηκε στους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου όπου εκτίθενται τα έργα της μόνιμης συλλογής.

Από την ίδρυση του μουσείου, η συλλογή με περισσότερα από 2000 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, βιντεοτέχνης, συναρμογών, εγκαταστάσεων, χαρακτικής και φωτογραφίας Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, συνεχίζει να εμπλουτίζεται με νέες δωρεές, τόσο από καλλιτέχνες όσο και από συλλέκτες και ιδιώτες δωρητές. Το ΔΣ του ΜΜΣΤ θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες για τη γενναιόδωρη προσφορά στον δωρητή Claes Nordenhake και στον καλλιτέχνη Cris Gianakos. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον πολιτισμό είναι αξιοσημείωτη η υποστήριξη του φορέα από την ευρύτερη καλλιτεχνική κοινότητα της διασποράς. Και είναι συγκινητικό όταν εκφράζεται η αλληλεγγύη με την προσφορά και τη συνδρομή στις δυσχερείς συγκυρίες που πλήττουν τη χώρα.