Στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης ανάδειξης των παραδοσιακών χορών, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π.) Δήμου Βόλβης σε συνεργασία με τον Μικρασιατικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροβάλτας,
διοργανώνουν την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 στην Ασπροβάλτα, το 1ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Βόλβης.

Σε ειδικά διαρρυθμισμένο χώρο στον πεζόδρομο της Ασπροβάλτας, μπροστά από το πρώην Δημαρχείο, από τις 11.00 το πρωί αρχίζει η παρουσίαση παραδοσιακών χορών, που αντιπροσωπεύουν όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Παιδιά και έφηβοι, με τον δικό τους ενθουσιασμό, ερμηνεύουν χορούς ποντιακούς, ρουμελιώτικους, μακεδονίτικους, μικρασιάτικους, θρακιώτικους κ.ά. 

Στο φεστιβάλ παίρνουν μέρος περίπου 300 χορευτές με παιδικά και εφηβικά χορευτικά σχήματα από 19 πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου Βόλβης. Το πρόγραμμα αρχίζει στις 11.00 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 19.00 το βράδυ. 

Στις πρωινές εκδηλώσεις (11.00 – 14.00) συμμετέχουν κατά σειρά οι πολιτιστικοί σύλλογοι Νικομηδινού, Βόλβης, Νέων Ξηροποτάμου, Ποντιακός Ασπροβάλτας, Νέας Μαδύτου, Στεφανινών, Βαμβακιάς, Νυμφόπετρας και Προφήτη. 

Το απόγευμα (16.00 - 19.00) χορεύουν κατά σειρά παιδιά και έφηβοι από τους πολιτιστικούς συλλόγους Γυναικών Αρέθουσας, Γυναικών Νέας Απολλωνίας, Νέων Βρασνών, Σταυρού, Στίβου, Ευαγγελισμού, Σχολαρίου, Μοδίου, Μελισσουργού και Μικρασιατικός Ασπροβάλτας