Τις συριακές κουρδικές ΥPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) έδειξε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ως υπεύθυνο για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο που σημειώθηκε χθες στο κέντρο της Άγκυρας.Ανακοίνωσε ακόμη ότι έχουν τεθεί υπό κράτηση εννέα άτομα και διεμήνυσε ότι ο στρατός θα συνεχίσει να βομβαρδίζει θέσεις των YPG στη Συρία.

Όπως είπε σε τηλεοπτική του δήλωση, ο δράστης ήταν μέλος των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της κουρδικής πολιτοφυλακής στη βόρεια Συρία η οποία ελέγχεται από το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), αδελφή οργάνωση του PKK.

Ο κ. Νταβούτογλου ανέφερε ότι η επίθεση έδειξε ότι οι YPG είναι τρομοκρατική οργάνωση και πρόσθεσε ότι η Τουρκία αναμένει τη συνεργασία των συμμάχων της για την καταπολέμησή του. «Από τις πληροφορίες που συλλέξαμε έχει προσδιοριστεί με σαφήνεια ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης εντός της Τουρκίας μαζί με το μεμονωμένο μέλος των YPG που έφθασε στη χώρα από τη Συρία», συνέχισε.

Η Ουάσιγκτον, η οποία έχει δηλώσει ότι οι YPG δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, στηρίζει του αντάρτες στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.


Από το naftemporiki.gr