Όλες τις νέες τάσεις για το έπιπλο και το interior design θα φιλοξενήσει φέτος η Furnidec Business, η πρώτη έκθεση της χρονιάς για τον κλάδο, αλλά και η μακροβιότερη διαχρονικά, που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου. Πιο δυναμική από κάθε άλλη χρονιά, η φετινή διοργάνωση αποπνέει δημιουργικότητα και παρουσιάζει αμέτρητες ιδέες, από την πιο απλή έως την πιο πολυτελή επίπλωση, για κάθε χώρο, στυλ και ανάγκη.

Το υψηλών προδιαγραφών design φαίνεται πως έχει μπει για τα καλά στον τρόπο σκέψης κατασκευαστών και εμπόρων, καθώς όλο και περισσότεροι παράγουν και προωθούν προϊόντα που βασίζονται στον βιομηχανικό σχεδιασμό. Στο πλαίσιο αυτό η Furnidec Business εκπροσωπεί ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο κλάδος από πλευράς σχεδιασμού και παραγωγής, ενώ παρουσιάζει προϊόντα και λύσεις με αισθητική, λειτουργικότητα, εργονομία και στυλ.

Οι βασικές κατηγορίες της Furnidec Business θα είναι δύο, το οικιακό και το επαγγελματικό έπιπλο, ενώ θα παρουσιαστούν και ολοκληρωμένες προτάσεις από τον δημιουργικό κόσμο του σύγχρονου design και της εσωτερικής διακόσμησης. Η έκθεση, που διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo, φιλοξενεί επαγγελματίες από διαφορετικούς χώρους, όπως εμπόρους προϊόντων επίπλου και διακόσμησης, αλλά και αρχιτέκτονες, διακοσμητές, σχεδιαστές και ξενοδόχους.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις είναι και φέτος ένα από τα «δυνατά χαρτιά» της Furnidec Business. Έτσι στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης έχει προγραμματιστεί το συνέδριο «Furniture Export Marketing Forum», με αντικείμενο την υφιστάμενη κατάσταση του κλάδου επίπλου στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα αμιγώς επαγγελματικό συνέδριο που θα αναλύσει την τρέχουσα κατάσταση του κλάδου στη χώρα μας. Μάλιστα, βασική ομιλήτρια θα είναι ένα από τα στελέχη του Κέντρου Βιομηχανικών Μελετών, CSIL Μιλάνο, η κα Paola Govoni, αρχισυντάκτρια του περιοδικού World Furniture (τετραμηνιαίας έκθεσης οικονομικών πληροφοριών και ανάλυσης αγορών που εκδίδεται από το CSIL και εστιάζει στη διεθνή βιομηχανία επίπλου) και ειδική στις τάσεις του επίπλου και της εσωτερικής διακόσμησης.