Δεν... καλοβλέπει, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τη δημιουργία hot spot για τους πρόσφυγες στο χώρο του πρώην 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, δίπλα ακριβώς στις εγκαταστάσεις του.


Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο, αναφέρονται τα εξής:

"Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις δηλώσεις και τα δημοσιεύματα σχετικά με το ενδεχόμενο εγκατάστασης προσφύγων στο παλαιό 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, καθώς τον συγκεκριμένο χώρο, -ο οποίος εφάπτεται των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου-, διεκδικεί με βάσιμα επιχειρήματα εδώ και χρόνια, ώστε να μπορέσει να τον αξιοποιήσει για την επίλυση του οξύτατου στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα.

Χωρίς να παραβλέπει το γεγονός ότι η υποδοχή και περίθαλψη των προσφύγων και στη Θεσσαλονίκη είναι πρώτιστης σημασίας, εκτιμά ότι η πρόταση αυτή πέρα από το ότι δε λαμβάνει υπόψη τις βάσιμες ανάγκες του Πανεπιστημίου, προσκρούει στο αναμφισβήτητο γεγονός ότι από τους χώρους αυτούς διέρχονται καθημερινά χιλιάδες φοιτητές για να προσεγγίσουν το Ίδρυμα και η λειτουργία του ως προσφυγικού καταυλισμού θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τις πανεπιστημιακές λειτουργίες".