Η εφαρμογή του Facebook για κινητά και smarthphones τύπου Android, προκαλεί αρκετά θέματα, με πιο σημαντικό το ότι μειώνει κατά πολύ τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Αντίθετα με όσα ισχυρίζεται η εταιρία, το πρόβλημα υπάρχει. Πρόσφατα, η blogger μέσω συσκευών Android (υπάρχουν κι αυτοί σε άλλες χώρες) Russell Holly, έγραψε στην ιστοσελίδα της ότι αν κάποιος σβήσει την εφαρμογή του Facebook για Android smartphones, κερδίζει σε διάρκεια ζωής μπαταρίας. Η ανάρτησή της προκάλεσε μια αλυσιδωτή αντίδραση, με υπερασπιστές και μη αυτής της άποψης στα social.

Η Holly έγραψε ότι, μετά από ενδελεχή έρευνα, διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι από τις πιο ενεργοβόρες. Την απεγκατέστησε και όλα άλλαξαν. «Διαπίστωσα ότι και τα προβλήματα με κολλήματα και  χαμηλή μπαταρία άλλαξαν και δεν έχασα τίποτα από τα όσα προσφέρει το Facebook, αφού το ανοίγω από τον browser», έγραψε η Holly.

Η ανάρτηση ήταν αφορμή για διάφορους developer ανά τον κόσμο, να κάνουν δοκιμές. Ένας από αυτούς, ο @pbrandes_eth, τσέκαρε τη μπαταρία με διάφορες εφαρμογές και διαπίστωσε ότι, με άλλες εφαρμογές του Facebook κι ότι την επίσημη όπως και με άλλη εφαρμογή για το Messenger, κέρδιζε 15% της μπαταρίας! Οι... εραστές των τηλεφώνων τύπου Android έκαναν ελέγχους σε 15 διαφορετικές εφαρμογές για το Facebook, για να διαπιστώσουν ότι κι αυτές ήταν ενεργοβόρες!

Ο Samuel Gibbs, δημοσιογράφος τεχνικών θεμάτων του βρετανικού The Guardian, ήταν ένας από αυτούς. Δοκίμασε το τεστ στο κινητό του, ένα Huawei Nexus 6P και διαπίστωσε ότι κέρδισε 20% περισσότερη μπαταρία στο τέλος της μέρας! Μάλιστα, το τεστ έβγαλε ότι η εφαρμογή καταναλώνει περισσότερη μπαταρία όταν είναι (υποτίθεται) ανενεργή, παρά όταν χρησιμοποιείται!

Τι προτείνουν όλοι αυτοί; Να χρησιμοποιούμε το Google Chrome's Facebook-linked notification updates, μια εφαρμογή της Google στον browser της, τον Crhome, που σε βοηθά να ακολουθείς όλη την ενημέρωση και να μη χάνεις αναρτήσεις από τους «φίλους» σου και τις σελίδες και ομάδες των οποίων είσαι μέλος!


Οι πληροφορίες θέλουν τον επικεφαλής των προϊσταμένων παραγωγής του Facebook, Chris Cox, να έχει δώσει, ήδη, εντολή στην ομάδα του, να λυθεί το θέμα. 

Με πληροφορίες από το http://www.ibtimes.co.uk/