Συντονισμένες έρευνες των αρχών, στα ίχνη ιδιοκτητών και χρηστών παράνομων διαδικτυακών πλατφόρμων, οδήγησαν σε σειρά συλλήψεων. Οι έρευνες στράφηκαν κατά της διακίνησης όπλων, ναρκωτικών και πλαστών ταυτοτήτων,
αλλά και των παράνομων υπηρεσιών ζωντανής αναμετάδοσης μέσω διαδικτύου (streaming) και της διανομής κακόβουλου λογισμικού.

Μετά από έρευνες που διεξήχθησαν σε 69 σπίτια και γραφεία εταιρειών, συνελήφθησαν εννέα ύποπτοι, σύμφωνα με δηλώσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Οι αρχές κατάσχεσαν πολλούς υπολογιστές, συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, όπλα και σημαντικά ποσά σε μετρητά. Ο Γενικός Εισαγγελέας της Φρανκφούρτης μίλησε για ένα "σημαντικό πλήγμα στη γερμανόφωνη σκηνή παραοικονομίας ".

Το darknet δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να «σερφάρουν» απαρατήρητα. Αυτό το τμήμα του διαδικτύου χρησιμοποιείται και από τους εγκληματίες καθώς είναι εύκολο να καλύψει κανείς ακόμα και τα ίχνη που αφήνει κινούμενος σε αυτό. Στο darknet παράγεται σε ένα είδος παράλληλων θωρακισμένων συνδέσεων, στις οποίες δεν μπορεί να έχει κάποιος εύκολη πρόσβαση.

Πηγή:ZDFheute