Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης,
 Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι, θα πραγματοποιήσουν τη διαμαρτυρία διότι δεν γνωρίζουν το τι θα γίνει  σχετικά με το μέλλον του προγράμματος το οποίο λήγει επίσημα στις 30.06,  για το αν θα συνεχίσουν να εργάζονται αν δοθεί παράταση, ενώ ζητούν τα δεδουλευμένα τους τα οποία φτάνουν τους τέσσερις μήνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Θεσσαλονίκης,(κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό συσσίτιο, τράπεζα χρόνου, κοινωνικός λαχανόκηπος,  είμαστε στο δρόμο για μια ακόμη φορά διότι δεν γνωρίζουμε τι μέλει γενέσθαι σχετικά με το μέλλον του προγράμματος το οποίο λήγει επίσημα στις 30.06 για το αν θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αν δοθεί παράταση, και τέλος για τα δεδουλευμένα μας τα οποία φτάνουν τους τέσσερις μήνες.

Πιο συγκεκριμένα και καθώς το πρόγραμμα μας σχεδιάστηκε ακριβώς για να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές – λαϊκές  ανάγκες που υπάρχουν, οι οποίες θα αυξάνονται συνεχώς καθώς χωρίς αυτές θα δημιουργηθεί πρόβλημα επιβίωσης αλλά και κοινωνικής αναταραχής κάτι που καμιά κυβέρνηση δεν θέλει. Είναι  ξεκάθαρο ότι δουλεύουμε ακριβώς επειδή υπάρχουν αυτές οι ανάγκες για σίτιση, στέγαση, υγεία, πρόνοια κτλ και όχι επειδή κάποιοι νοιάζονται για εμάς ή επειδή είμαστε καλοί  στη δουλειά μας. Είμαστε αναγκαίοι για την κοινωνία γιατί διαφορετικά οι επιπτώσεις θα ήταν πολύ χειρότερες. Κατά συνέπεια κανένας δεν μας κάνει τη χάρη αλλά το αντίθετο συμβαίνει.

 Είμαστε και εμείς κομμάτι της κοινωνίας που πλήττεται και  δεν μας ξεγελάει το γεγονός ότι έχουμε σήμερα μια «δουλειά». Κάλλιστα θα μπορούσαμε να ήμασταν στη θέση των ανθρώπων που εξυπηρετούμε και το γνωρίζουμε καλά. Για το λόγο αυτό ζητάμε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην βρεθούν ακόμη περισσότεροι άνθρωποι στο περιθώριο της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού αλλά και μέσω αυτών να συνεχίσουν να προσφέρονται οι πολύτιμες υπηρεσίες για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.

 Καλούμε όλους τους συναδέρφους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση ώστε να πιέσουμε για τα αυτονόητα, για την δουλειά μας, την επιβίωση μας και το μέλλον μας, όχι μόνο το δικό μας αλλά της πλειοψηφίας της κοινωνίας».