Με την απαγγελία του έργου «’Ασμα ασμάτων» του Σολομώντα, που μετέγραψε ο Γεώργιος Σεφέρης, ξεκινούν οι κοσμικού χαρακτήρα εκδηλώσεις στη Ροτόντα Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πρόσφατης γνωμοδότησης του ΚΑΣ και της υπουργικής απόφασης που ακολούθησε.
Το παραπάνω αίτημα, που συζητήθηκε χτες στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, κατατέθηκε από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), το οποίο στηρίζοντας τις καλλιτεχνικές δράσεις νέων καλλιτεχνών, υιοθέτησε την πρόταση πέντε νέων ποιητών για ανάγνωση του συγκεκριμένου έργου το βράδυ της Κυριακής 13 Μαρτίου 2016, ημέρα γέννησης του Σεφέρη.

Την ομάδα των νέων ποιητών απαρτίζουν οι Σταυρούλα Γάτσου, Γεωργία Τρούλη, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Ειρηναίος Βρούζγος και Ιωάννα Λιούτσια, με τη δραματοποίηση και τη σκηνοθεσία να αναλαμβάνει το ΚΒΘΕ. Στην ανάγνωση θα συμμετέχουν οι τέσσερις από τους νέους ποιητές, ενώ ο πέμπτος, που βρίσκεται στην Αυστραλία, θα λάβει μέρος με ηχογραφημένη απαγγελία.

Στην εκδήλωση, διάρκειας το πολύ 75 λεπτών, ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί ως ελαφριά συνοδεία ένα μουσικό όργανο, όπως το ξύλο της βροχής.