Ένα ισχυρό σοκ επεφύλασσε, σήμερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στα στελέχη της Πρωτοβουλίας που περιμένουν, εδώ και καιρό, να πάρουν από το χέρι του το δακτυλίδι της διαδοχής...


Αντίθετα με τα όσα είχε πει στην πρώτη του συνέντευξη μετά την πρώτη εκλογή του ("σκοπός μου είναι να δημιουργήσω τα στελέχη εκείνα που θα συνεχίσουν", είχε πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο TV100), σήμερα, μιλώντας στο Πρακτορείο FM, δήλωσε:

"Θα είμαι δήμαρχος μέχρι να πεθάνω. Εάν γίνω 100 χρονών και έχει άλλες τρεις θητείες, μέχρι 100 χρονών θα είμαι δήμαρχος"!

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να μένει στο δημαρχιακό θώκο μέχρι τα μέσα της τρέχουσας θητείας και στη συνέχεια να παραδίδει το "δαχτυλίδι" της διαδοχής υποστήριξε χαρακτηριστικά: "Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ολίγον έγκυος δεν έχει. Από την ώρα που αποφάσισα σ' αυτή την ηλικία να γίνω δήμαρχος και από την ώρα που ενεπλάκην και αντιλήφθηκα πολύ - πολύ βαθιά τι δυνατότητες έχει να κάνει ένας δήμαρχος, θα είμαι δήμαρχος μέχρι να πεθάνω. Εάν γίνω 100 χρονών και έχει άλλες τρεις θητείες, μέχρι 100 χρονών θα είμαι δήμαρχος".

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εμφανίζεται ικανοποιημένος από το έργο των αντιδημάρχων του, θεωρεί πως είναι ατακαδόρος για το καλό της πόλης και προκαλεί την αντιπολίτευση του Δήμου Θεσσαλονίκης εάν μπορεί να κάνει το ίδιο, ενώ ισχυρίζεται πως "είναι ένας και μοναδικός, αφού μετά ο Θεός πέταξε το καλούπι".