Δεν ξεφεύγουν, ούτε σήμερα, οι εφημερίδες, στα πρωτοσέλιδα θέματά τους, από τα γνωστά: Προσφυγικό, ΔΝΤ, κινητοποιήσεις... Ειδικές αναφορές στα επεισόδια με τους αγρότες. 


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Οργή λαού
«Ο λαός μίλησε... Για την ακρίβεια η Ελληνική αγροτιά μίλησε. Οργίστηκε και βροντοφώναξε... Και η φωνή της ακούστηκε στα πέρατα του κόσμου... Από το Μαξίμου, μέχρι το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες», τονίζει η εφημερίδα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Μέρες Αργεντινής
Η εφημερίδα γράφει ότι «από νωρίς το μεσημέρι οι αγρότες έστησαν τις σκηνές στην πλατεία Συντάγματος όπου θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Μάλιστα, μέχρι να φθάσουν στην Αθήνα και οι αγρότες που βρίσκονταν καθ' οδόν, μερικοί παραγωγοί μοίρασαν και μανταρίνια στους περαστικούς. Αγρότες και γραβάτες μαζί...»

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πολύ ξύλο
H εφημερίδα επισημαίνει: «Αγριεμένοι (για Ασφαλιστικό, Φορολογικό) αγρότες από όλη την Ελλάδα χθες στην Αθήνα • Σοβαρά επεισόδια και μάχες σώμα με σώμα σε εισόδους και διόδια • Οι Κρητικοί πήραν στο κυνήγι με τις κατσούνες τα ΜΑΤ Σκηνές στο Σύνταγμα που γέμισε καντίνες και υπαίθριους πωλητές • Ολονυχτία μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη»

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Παρέδωσαν στο ΝΑΤΟ τον έλεγχο του Αιγαίου
«Οι ροές των προσφύγων που “απειλούν” τη συνοχή της γερασμένης κεντρικής Ευρώπης και η δήθεν αδυναμία της Ελλάδος να ελέγξει τα σύνορά της, χρησιμοποιούνται ως πρόφαση ενός ευρύτερου γεωπολιτικού σχεδίου που εκπορεύεται από την ηγεσία των ΗΠΑ κυρίως αλλά και από το αφεντικό της Ε.Ε., τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Εννοείται ότι επικουρείται σθεναρά από την τουρκική ηγεσία, για λόγους ιδίων συμφερόντων, που δεν είναι άλλα από την «παραδοσιακή» αμφισβήτηση της ελληνικότητας του Αιγαίου και τον ευρύτερο έλεγχο του -πάντα- εύφλεκτου χώρου της Μέσης Ανατολής», τονίζει η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ: Κατάσταση πολιορκίας
H εφημερίδα γράφει για τα χθεσινά επεισόδια: «Η ταυτόχρονη απόβαση αγροτών στην Αθήνα δημιούργησε τέσσερα μέτωπα σύγκρουσης με τις αστυνομικές δυνάμεις, με το Χαϊδάρι να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης. Τουλάχιστον 4 προσαγωγές πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ., ενώ πάνω από 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τις συμπλοκές».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ήρθαν οι αγρότες φεύγουν οι προδότες
«Το πώς πάντως αυτή η Κυβέρνηση, κατάφερε μέσα σε μόλις έξι μήνες να ενώσει τους Έλληνες στη διαμαρτυρία είναι κάτι επικά είναι ασύλληπτο και σίγουρα θα γραφεί την ιστορία της... πρώτης φοράς Αριστερά στην Ελλάδα», γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 20 παγίδες SOS στις φορολογικές δηλώσεις
Έναν αναλυτικό οδηγό για τη σωστή συμπλήρωση των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος παρουσιάζει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος. Με τον οδηγό αυτόν αποκαλύπτονται με κάθε λεπτομέρεια όλα τα μυστικά των νέων φορολογικών δηλώσεων.

ΕΣΤΙΑ: Εκχωρείται η εθνική περιουσία
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «βάσει εγκύρων πληροφοριών, ο κ. Τσακαλώτος, με την σύμφωνη γνώμη του κ. Τσίπρα, έχει ήδη προσυπογράψει νομοσχέδιο. Με αυτό ιδρύεται ένα Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων στο όποιο εντάσσονται επί συνόλου το ΤΑΙΠΕΔ, όλα τα ακίνητα του Δημοσίου (υπερβαίνουν τα 78.000), τα λιμάνια, οι δρόμοι και τα έσοδα των διοδίων, οι συμμετοχές του Δημοσίου σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ μαζί με τα δίκτυα, ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα της χώρας, μαζί με το ΤΧΣ, και, το κυριότερο, το σύνολο του ορυκτού καιί ενεργειακού πλούτου της χώρας σε ξηρά και θάλασσα».

Η ΑΠΟΨΗ: Στρατηγική υποχώρηση
«Ραγδαίες εξελίξεις φαίνεται να φέρνει η αγροτική κινητοποίηση, υποχρεώνοντας την κυβέρνηση σε στρατηγική υποχώρηση για να ξεπεράσει τα εμπόδια», υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η ΑΥΓΗ: Μονόδρομος ο διάλογος
«Η τυφλή σύγκρουση με την κυβέρνηση, στην οποία εξωθούν τους αγρότες ακραία στοιχεία που καπηλεύονται τις ανησυχίες τους για μικροπολιτικά οφέλη, όπως φάνηκε και από διάφορα "επεισόδια" κατά το χθεσινό συλλαλητήριο στην Αθήνα, είναι ατελέσφορη και βλαπτική. Και για τους αγρότες και για τη χώρα. Ο διάλογος αγροτών - κυβέρνησης, για να διαλυθούν παρεξηγήσεις και να αναζητηθούν δίκαιες λύσεις σε μια σειρά πραγματικά προβλήματα, αναδεικνύεται σε μονόδρομο», υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Κούρεμα ελπίδων για το χρέος
Η εφημερίδα τονίζει ότι «Τις ελπίδες -και όχι το χρέος- «κουρεύουν» οι θεσμοί... Πριν από την επιστροφή τους στην Αθήνα, επεξεργάζονται σχέδιο βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που δεν περιλαμβάνει μείωση των υφιστάμενων επιτοκίων, παρά μόνο μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Αθήνα από τον Μηχανισμό Στήριξης».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το μπλόκο του Συντάγματος
«Ογκώδης και επεισοδιακή ήταν η κάθοδος των αγροτών, από 68 μπλόκα σε όλη τη χώρα, χθες στην Αθήνα. Περίπου στις 6 το απόγευμα χθες αγρότες από όλη την Ελλάδα, που είχαν φτάσει με πλοία, ιδιωτικά αυτοκίνητα και πούλμαν, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης. Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί μπροστά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου είχαν συγκεντρωθεί 3.000 αγρότες από την Κρήτη, όταν η Αστυνομία τούς εμπόδισε να εισέλθουν στο κτίριο», γράφει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Γκρίζα σενάρια για το προσφυγικό
Η εφημερίδα υπογραμμίζει: «Το εφιαλτικό σενάριο του κλεισίματος των συνόρων στην Ειδομένη, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν περί τους 80.000-90.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα, ανέπτυξε στους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας (συνεδρίαση της ΠΕΔ-ΚΜ) ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε στους δημάρχους ότι είναι ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης η δημιουργία δύο μεγάλων κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, γιατί σε περίπτωση που κλείσει η Ειδομένη θα αποτελέσουν μια δεύτερη γραμμή οπισθοχώρησης. Αναφερόμενος δε στις προτάσεις που κατέθεσαν εναλλακτικά οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης για την έκταση που θα φιλοξενήσει το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων τις χαρακτήρισε προβληματικές».

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Μετανάστες ως το 2018 στο Αιγαίο
Όπως γράφει η εφημερίδα, «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., την τελευταία ημέρα του 2015 αποφάσισε την παράταση της λειτουργίας των υφιστάμενων κέντρων υποδοχής μεταναστών μέχρι το 2018, πλέον της δημιουργίας των επτά νέων hotspots, γεγονός που μετατρέπει τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Και τούτο σχεδόν παράλληλα με την εκπνοή της νέας δανειακής σύμβασης των 90 δισ. ευρώ που είχε υπογράψει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τον Ιούλιο».

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Τα κρυφά σχέδια Τσίπρα
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «με διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας (πιθανόν να ζητήσει την ψήφιση του Ασφαλιστικού με 180 ψήφους) θα επιχειρήσει, σε πρώτη φάση, διέξοδο από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, ο Αλ. Tσίπρας. Προετοιμάζεται πάντως κα για μία «τεχνητή κρίση» την οποία θα προκαλέσουν, όπως θα καταγγείλει, με «σχέδιο συνωμοσίας, δαπλεκόμενοι και μνημονιακοί». Στην περίπτωση αυτή θα επιδιώξει «ηρωική έξοδο», ζητώντας εκλογές».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Χιλιάδες στόματα, μια φωνή: "Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο!"
Η εφημερίδα γράφει: «Με μια ανάσα και με μια φωνή, χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, μαζί με εργατοϋπαλλήλους της Αττικής, αυτοαπασχολούμενους, νεολαία και γυναίκες, απαίτησαν χτες από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντιασφαλιστικό της σχέδιο, να ξεσφίξει τη θηλιά της φορολογίας που πνίγει την αγροτική οικογένεια, να πάρει μέτρα ελάφρυνσης του κόστους της παραγωγής και των χρεών στις τράπεζες».

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: Αγριο μπρα ντε φερ Τσίπρα-διαπλοκής
Η εφημερίδα, θυμίζοντας θέματα της δεκαετίας του ’90, γράφει για τον πρωθυπουργό και το προηγούμενο κυβερνητικό συμβούλιο: «Έβαλε γκάζια στους υπουργούς και τους έδωσε σαφείς εντολές να επιταχύνουν τον κοινωνικό διάλογο και να προχωρήσουν σε γρήγορες, αποτελεσματικές και δίκαιες λύσεις σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα»...

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Το δόγμα του σοκ
«Όλο και περισσότερα μέτωπα ανοίγει η κυβέρνηση, που ακολουθεί στρατηγική έντασης σε όλα τα επίπεδα, τη στιγμή που ελλοχεύει ο κίνδυνος της απομόνωσης λόγω της σκληρής στάσης αρκετών χωρών στο προσφυγικό. Εντείνονται, εντωμεταξύ, οι αντιδράσεις, σε όλους τους κλάδους, ενόψει ασφαλιστικού, ενώ το ΔΝΤ απαιτεί νέα σκληρά μέτρα», τονίζει η εφημερίδα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αγωνιστική επέλαση των αγροτών και στο Σύνταγμα
Όπως τονίζει η εφημερίδα, «μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο χθεσινό παναγροτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, με τους αγρότες να καταφθάνουν στην πρωτεύουσα με κάθε μέσο από διάφορα σημεία της Ελλάδας.  Συμβολική πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν και 20 τρακτέρ από τον κόμβο της Νίκαιας, κατόπιν συμφωνίας του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας στο συλλαλητήριο συμμετείχαν περίπου 10.000 αγρότες, αλλά και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους».

ESPRESSO: Σε ικετεύω! Τρανταχτά ονόματα εκλιπαρούν για ένα γραμμάριο κόκα
Όπως γράφει η εφημερίδα «κωδικές ονομασίες, με τις οποίες τακτικοί πελάτες «οχυρώνουν» τις συναλλαγές τους με τον 52χρονο πρώην ιδιοκτήτη του sushi restaurant στο Κολωνάκι, διάφοροι dealers και τρανταχτά ονόματα του καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού χώρου που... ικετεύουν (!) για μια δόση περιλαμβάνονται στη δικογραφία-φωτιά, που έχει η 28η τακτική ανακρίτρια, για το 11μελές κύκλωμα κοκαΐνης».

FREDDO: Διαστροφή! Κάνουν σεξ με τους υπολογιστές τους
Η εφημερίδα γράφει για τα ζευγάρια που επιθυμούν cyber sex: «Το μόνο που χρειάζεται είναι και οι δύο να έχουν σύνδεση στο Ίντερνετ, αλλά και ένα μηχάνημα» που μοιάζει με απλό dvd player, τοποθετημένο στους υπολογιστές τους. Είναι το our sex solution application, που κάνει θραύση διεθνώς κι έφτασε και στη χώρα μας, πηγαίνοντας το cyber sex ένα βήμα παρακάτω».

KARFITSA: ΜΠΛΟΚΑραν την Αθήνα
Για την κάθοδο των αγροτών στην πρωτεύουσα μιλά, στο βασικό της θέμα, η εφημερίδα της Θεσσαλονίκης.

ΚΟΝΤΡΑ NEWS: Θα πεινάσουμε αν οι αγρότες δεν γυρίσουν γρήγορα στα χωράφια
«Μετά την κορύφωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με τη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα οι αγρότες πρέπει να επιστρέψουν στα χωράφια τους και οι εκπρόσωποι τους να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση η αγροτική παραγωγή θα σβήσει, ο κόσμος θα αρχίσει να πεινάει και οι αγρότες θα χάσουν το δίκιο τους», γράφει η εφημερίδα.

PRESS: Ο ανένδοτος αγώνας της αγροτιάς

SPIRTO: Πνιγμένοι στην κόκα
Για την υπόθεση της εμπορίας κοκαΐνης στην Αθήνα, μέσω σούσι μπαρ γράφει η εφημερίδα. Επισημαίνει πως πελάτες του ντίλερ ήταν «η καλή κοινωνία»...

STAR PRESS: Μάνα - τέρας και πατριός βασάνιζαν τα αγοράκια της
«Σε κόλαση είχε μετατραπεί την τελευταία 5ετία η ζωή για δύο ανήλικα αδέλφια από την Πέλλα, τα οποία φαίνεται ότι βασανίζονταν και κακοποιούνταν σεξουαλικά από την ίδια τη μάνα τους και το σύντροφό της», γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ
ΑΓΟΡΑ: Ξένος πρόεδρος στο νέο Ταμείο
ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Σήμα κινδύνου εκπέμπει η πραγματική οικονομία
Η ΑΞΙΑ: ΡΑΓΙΣΜΑΤΑ...Τι πρότεινε ο Τσίπρας στη Φώφη για τον εκλογικό νόμο
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Big deal στη λιανική
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Δραματική έκκληση

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: «Κλειστά σύνορα» με ΔΝΤ, Ευρώπη, αγορά, κοινωνία